Een Foto Overzetten Naar Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Foto Overzetten Naar Een Computer
Een Foto Overzetten Naar Een Computer

Video: Een Foto Overzetten Naar Een Computer

Video: Een Foto Overzetten Naar Een Computer
Video: foto's met het kabeltje overzetten naar de pc 2024, Mei
Anonim

Vijftien jaar geleden kon een persoon die de mogelijkheid had om een foto te maken onmiskenbaar worden onderscheiden van alle andere mensen door de aanwezigheid van een camera. Tenzij hij natuurlijk een spion was. Tegenwoordig kan bijna elke voorbijganger een foto voor zichzelf maken, en de vraag wat te doen met de foto is urgenter geworden. Een van de antwoordopties is om het op uw computer op te slaan.

Een foto overzetten naar een computer
Een foto overzetten naar een computer

instructies:

Stap 1

Als de foto alleen op papier is, moet deze worden omgezet in elektronische vorm - gedigitaliseerd. Het apparaat dat voor een dergelijke operatie is ontworpen, wordt een scanner genoemd. Als je het hebt, geïnstalleerd in je besturingssysteem, aangesloten op je computer en aangesloten op het netwerk, plaats je de foto met de bedrukte zijde naar beneden op het glas en sluit je het deksel. De meeste scanners starten onmiddellijk daarna, maar als de uwe dat niet doet, drukt u op de scanstarttoets op het voorpaneel.

Stap 2

Wanneer het scannerstuurprogramma een voorlopig scanresultaat toont, evalueer dan de kwaliteit ervan. Selecteer indien nodig de parameters met behulp van de bedieningselementen en scan opnieuw met de overeenkomstige knop in de driverinterface. De knop voor het starten van het hoofdproces start een volwaardige scan, die meerdere keren langer zal duren dan de voorlopige. Wanneer het voltooid is, krijgt u de mogelijkheid om de gedigitaliseerde foto op te slaan in een bestand of over te brengen voor verwerking naar een grafische editor.

Stap 3

Als er geen scanner is, kun je ernaar zoeken bij vrienden, en in het kantoor van de meeste bedrijven en bedrijven is zo'n apparaat nog gemakkelijker te vinden. Een andere mogelijkheid is om contact op te nemen met een fotostudio. De meesten van hen houden zich bezig met computerverwerking van foto's en beschikken over alle benodigde apparatuur. Natuurlijk wordt deze service betaald, bovendien moet u, voordat u naar de fotostudio gaat, nadenken over het medium waarop de gedigitaliseerde foto zal worden opgenomen - het kan een optische schijf, een flashstation, een diskette zijn. Als uw mobiele telefoon zonder speciale stuurprogramma's op uw computer is aangesloten, kunt u die ook gebruiken.

Stap 4

Als de foto in elektronische vorm wordt ontvangen en de enige vraag is om deze over te zetten naar een computer (bijvoorbeeld van een digitale camera of mobiele telefoon), is het probleem gemakkelijker op te lossen. De meeste digitale apparaten zijn ontworpen om met een computer te werken en worden compleet met de benodigde software en aansluitdraden verkocht. De kabel kan ook afzonderlijk worden gekocht en de benodigde stuurprogramma's kunnen worden gedownload van de website van de fabrikant door ernaar te zoeken op modelnaam.

Stap 5

Het installeren van stuurprogramma's is niet altijd nodig - probeer gewoon uw digitale apparaat aan te sluiten op een USB-poort van uw computer. Het besturingssysteem zal zelf proberen het te herkennen en, als het lukt, aanbieden om de lijst met foto's te openen in een bestandsbeheerder of afbeeldingsviewer. Het enige wat u hoeft te doen is de gewenste te vinden in de lijst met mappen en het fotobestand met de muis naar een willekeurige map op uw computer te slepen.

Aanbevolen: