Een Opname Overzetten Van Een Voicerecorder Naar Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Opname Overzetten Van Een Voicerecorder Naar Een Computer
Een Opname Overzetten Van Een Voicerecorder Naar Een Computer

Video: Een Opname Overzetten Van Een Voicerecorder Naar Een Computer

Video: Een Opname Overzetten Van Een Voicerecorder Naar Een Computer
Video: Hoe spraakmemo's van iPhone naar computer worden overgebracht - iPhone Voice Memo's naar pc 2024, April
Anonim

Als een opname van een toespraak of lezing gemaakt met een dictafoon wordt overgebracht naar een computer, kan deze per e-mail naar alle conferentiedeelnemers worden verzonden. Bovendien hoeft u bij het opnieuw afdrukken van de spraaktekst op het toetsenbord het mechanisme van de analoge voicerecorder niet te verslijten door constant terug te spoelen.

Een opname overzetten van een voicerecorder naar een computer
Een opname overzetten van een voicerecorder naar een computer

instructies:

Stap 1

Als de recorder digitaal is, sluit u deze aan op een USB-poort van uw computer. Misschien wordt het herkend als een gewone USB-flashdrive, zoek dan de map met de dictafoonrecords in het bestandssysteem en breng deze over naar de gewenste locatie op de harde schijf van de computer. Deze dictafoon zal ook correct werken in Linux. Als het wordt herkend als een speciaal apparaat waarvoor stuurprogramma's nodig zijn, moet u een Windows-computer gebruiken. Het stuurprogramma moet worden gedownload van de website van de fabrikant of worden geïnstalleerd vanaf de schijf die op de recorder is aangesloten.

Stap 2

Als de IC-recorder geen USB-poort heeft en je hebt een geheugenkaart, plaats deze dan in de kaartlezer. Breng bestanden over van de kaart naar uw computer, net als bij een gewone USB-stick.

Stap 3

Sommige IC-recorders slaan opnamen niet op in het standaard MP3-, WMA- of OGG-formaat, maar in een formaat dat is aangepast voor efficiënte spraakcompressie. Om dergelijke bestanden op een computer te beluisteren, installeert u het transcoderprogramma op dezelfde schijf of ook op de website van de fabrikant. In tegenstelling tot stuurprogramma's heeft zo'n programma geen toegang tot I / O-apparaten en daarom zal het hoogstwaarschijnlijk op Linux draaien als er een Wine-emulator is. Om transcodering in de toekomst niet meer nodig te hebben, kunt u proberen een item in het voicerecordermenu te vinden waarmee u het bestandsformaat naar standaard kunt omschakelen.

Stap 4

Het overzetten van opnames gemaakt op een analoge dictafoon naar een computer is een langdurig proces, vergelijkbaar in duur met de eigenlijke opname zelf. Sluit hiervoor het apparaat met een speciale kabel aan op de ingang van de geluidskaart. Schakel de overeenkomstige ingang in het mixerprogramma in, pas de gevoeligheid ervan aan, evenals het volume op de recorder zelf tot een minimum aan vervorming. Zet het afspelen op de recorder aan en neem op de computer op met Audacity of iets dergelijks. Exporteer het resultaat naar een MP3-bestand.

Aanbevolen: