Hoe Maak Je Een Verbinding Tussen Computers

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Verbinding Tussen Computers
Hoe Maak Je Een Verbinding Tussen Computers

Video: Hoe Maak Je Een Verbinding Tussen Computers

Video: Hoe Maak Je Een Verbinding Tussen Computers
Video: How to Setup Scan to Folder (Canon Copier to PC) 2024, Mei
Anonim

Voor het gemak van het uitwisselen van informatie en het creëren van gemeenschappelijke bronnen in kantoren en ondernemingen, worden lokale netwerken gecreëerd. Ondanks de omvang van dit proces is er niets ingewikkelds aan. Als het gaat om het verbinden van meerdere computers met elkaar, is een kleine financiële investering en basiskennis over het bouwen van netwerken voldoende. En als u een directe verbinding tussen twee computers moet maken, dan is het proces veel eenvoudiger, omdat de minimale set extra kosten komt neer op de aanschaf van een netwerkkabel.

Hoe maak je een verbinding tussen computers
Hoe maak je een verbinding tussen computers

Noodzakelijk

  • - netwerk kabel;
  • - Wi-Fi-adapters.

instructies:

Stap 1

Als het gaat om het maken van een verbinding tussen twee desktopcomputers, is er vaak sprake van een kabelverbinding. Dit is inderdaad een van de goedkoopste en gemakkelijkste opties. Sluit de uiteinden van de crossover-netwerkkabel aan op de overeenkomstige poorten op elke computer. Wacht tot het proces van het herkennen van het nieuwe lokale netwerk is voltooid.

Stap 2

Open het Netwerkcentrum. Selecteer het pictogram voor de nieuwe netwerkverbinding en open de eigenschappen ervan. Ga in het menu dat verschijnt naar de eigenschappen van het TCP/IP-gegevensoverdrachtprotocol. In Windows Seven heb je de keuze uit twee opties. Selecteer de vierde versie van het protocol.

Stap 3

Zoek het veld "IP-adres" en vul het in. Druk op Tab om automatisch het subnetmasker te krijgen. Voer dezelfde TCP / IP-configuratie uit op de tweede computer, waarbij u het vierde segment van het IP-adres wijzigt.

Stap 4

Er zijn situaties waarin een kabelverbinding van twee computers om verschillende redenen niet mogelijk is. In dergelijke gevallen komen draadloze gegevensoverdrachtopties te hulp. Koop twee wifi-adapters. Ze zijn onderverdeeld in twee typen, afhankelijk van het type verbinding met de computer: USB en PCI.

Stap 5

Selecteer het menu "Draadloze netwerken beheren". Klik op de knop Toevoegen en selecteer het menu Computer-naar-computernetwerk maken. Geef de naam op van het toekomstige draadloze netwerk en het wachtwoord ervoor.

Stap 6

Zet de tweede computer aan en activeer het zoeken naar draadloze netwerken. Het pictogram zou in het systeemvak in de rechterhoek van het scherm moeten verschijnen. Selecteer het gewenste netwerk en maak er verbinding mee door het wachtwoord in te voeren.

Stap 7

Sluit wifi-adapters aan op computers en installeer software en stuurprogramma's. Start uw computers opnieuw op en zorg ervoor dat beide adapters correct werken. Open het Netwerkcentrum op een willekeurige computer en maak verbinding.

Aanbevolen: