Hoe De Processorbelasting Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Processorbelasting Te Achterhalen?
Hoe De Processorbelasting Te Achterhalen?

Video: Hoe De Processorbelasting Te Achterhalen?

Video: Hoe De Processorbelasting Te Achterhalen?
Video: How to Boost Processor or CPU Speed in Windows 10 For Free [3 Tips] 2024, Mei
Anonim

Wanneer een programma wordt gestart, begint het voor zijn werk een bepaalde bron van de centrale processor te gebruiken. Hoe meer programma's tegelijkertijd draaien, hoe sterker de processorbelasting. Als je merkt dat je computer langzamer is geworden, moet je kijken naar het percentage van de processor dat is geladen. Het is mogelijk dat een programma op de achtergrond draait dat veel van zijn bronnen gebruikt.

Hoe de processorbelasting te achterhalen?
Hoe de processorbelasting te achterhalen?

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - TuneUp Utilities-programma.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om erachter te komen welk percentage van de processor is geladen, is als volgt. Druk op Ctrl + Shift + Esc op het toetsenbord. Direct na het indrukken van deze toetsen start de taakbeheerder. U kunt ook de sneltoets Ctrl + Alt + Del gebruiken en er verschijnt een venster. Selecteer in dit venster "Taakbeheer. Ga na het starten van Taakbeheer naar het tabblad "Prestaties". In de linkerbovenhoek van het venster vindt u een sectie met de naam "CPU-gebruik". Daar wordt informatie over de huidige belasting van uw processor weergegeven.

Stap 2

Als u meer wilt weten over de processorbelasting, moet u aanvullende programma's gebruiken. Zoek op internet naar TuneUp Utilities. Als u niet voor een licentie wilt betalen, download dan een proefversie met een beperkte gebruiksduur. Installeer het programma op uw computer.

Stap 3

Start het op. Wanneer TuneUp Utilities voor de eerste keer wordt gestart, wordt het systeem automatisch gescand. Wacht tot het is voltooid. Daarna verschijnt er een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd het systeem te optimaliseren en fouten op te lossen. Ga akkoord met deze operatie. Na voltooiing bevindt u zich in het hoofdmenu. Ga naar het gedeelte 'Problemen oplossen' en selecteer de optie 'Lopende processen weergeven'.

Stap 4

Onderaan het venster wordt informatie over de totale processorbelasting weergegeven. Het venster toont ook een volledige lijst met lopende processen. Naast elk van hen zal worden geschreven hoeveel CPU-bronnen het gebruikt. Op deze manier kunt u zien welke processen uw CPU het meest gebruiken.

Stap 5

Als de belasting van de processor meer dan 10% is in de inactieve modus, betekent dit dat een programma op de achtergrond draait dat zijn bronnen gebruikt. Je kunt dit programma in de lijst vinden, en als er niet veel vraag naar is, verwijder het dan gewoon of verwijder het uit het opstarten, waardoor je processor onnodig wordt belast.

Aanbevolen: