Hoe De Processorbelasting Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Processorbelasting Te Bepalen?
Hoe De Processorbelasting Te Bepalen?

Video: Hoe De Processorbelasting Te Bepalen?

Video: Hoe De Processorbelasting Te Bepalen?
Video: How computer memory works - Kanawat Senanan 2024, Mei
Anonim

Een computergebruiker wordt soms geconfronteerd met een situatie waarin de computer te langzaam begint te werken. Om de oorzaak hiervan te achterhalen, is de eerste stap om te weten hoe de processorbronnen worden gebruikt.

Hoe de processorbelasting te bepalen?
Hoe de processorbelasting te bepalen?

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om de processorbelasting te bepalen. De makkelijkste: open Taakbeheer (Ctrl + alt="Image" + Del), onderaan het venster zie je gegevens over de processorbelasting.

Stap 2

Soms is het handig om te weten welke programma's de processor aan het laden zijn. In Taakbeheer is er een grafiek "CPU", deze geeft de benodigde gegevens weer. Als u deze kolom niet hebt, selecteert u het tabblad "Beeld" in het menu Taakbeheer, daarin "Kolommen selecteren". Vink het vakje naast "CPU-gebruik" aan en klik op "OK".

Stap 3

In veel gevallen is het handig om altijd informatie over de processorbelasting voor ogen te hebben. Dit kan met sommige programma's, bijvoorbeeld het programma "Everest" (ook bekend als "Aida 64"). Dit is een van de beste programma's die bijna alle mogelijke informatie over de computer geeft.

Stap 4

Installeer de Everest-software en configureer deze vervolgens. Selecteer Bestand - Voorkeuren. Selecteer in het tabblad "Algemeen": "Load Everest bij Windows Startup". Haal het vinkje weg bij "Toon welkomstscherm bij het starten van Everest". Vink de vakjes "De" Minimaliseren "knop minimaliseert het venster naar het systeemvak" en "De" Sluiten "knop minimaliseert het venster naar het systeemvak". Selecteer op dezelfde plaats in het menu "Bij het starten van Everest" "Hoofdvenster verbergen (verbergen in het systeemvak)". Klik OK.

Stap 5

In het systeemvak ziet u een reeks cijfers, dit zijn de metingen van de sensoren die de CPU-ventilatorspanning, harde schijf, GPU en CPU-temperaturen weergeven. Dubbelklik op een van hen, het instellingenvenster wordt geopend. Daarin kunt u onnodige gegevens verwijderen en de gegevens toevoegen die u nodig hebt. Om CPU-gebruik toe te voegen, vinkt u het selectievakje "CPU-gebruik" aan. Klik onderaan op de knop "Instellingen", selecteer de gewenste achtergrond- en tekstkleuren voor de pictogrammen. Klik OK. Informatie over het percentage CPU-gebruik verschijnt in de lade en is altijd voor uw ogen.

Stap 6

U kunt de processorbelasting achterhalen en veel andere nuttige informatie over uw computer krijgen met behulp van het AnVir Task Manager-programma. Het programma toont informatie over CPU-belasting, schijfbelasting en geheugengebruik in het systeemvak. Met zijn hulp kunt u ook lopende processen en huidige verbindingen met internet volgen.

Aanbevolen: