Hoe U Uw Windows-licentienummer Kunt Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Windows-licentienummer Kunt Vinden
Hoe U Uw Windows-licentienummer Kunt Vinden
Anonim

Soms moet u het licentienummer van het Windows-besturingssysteem weten, bijvoorbeeld om software te activeren. Of u wilt er zeker van zijn dat de licentie authentiek is. Hiervoor hoeft u alleen maar van internet te downloaden en een extra programma te installeren.

Hoe u uw Windows-licentienummer kunt vinden
Hoe u uw Windows-licentienummer kunt vinden

Noodzakelijk

  • - AIDA64 Extreme Edition-programma;
  • - TuneUp Utilities-programma.

instructies:

Stap 1

Zoek op internet naar AIDA64 Extreme Edition. De applicatie is betaald, maar er is een gratis gebruiksperiode van één maand. Installeer het programma op uw computer. Voer het uit en het zal uw systeem scannen. Na voltooiing wordt het hoofdmenu van de applicatie geopend.

Stap 2

Klik in het rechtervenster van het menu op de parameter "Besturingssysteem", selecteer in het volgende venster ook "Besturingssysteem". Er wordt een venster geopend met zeer gedetailleerde informatie over uw besturingssysteem. De gegevens zullen in verschillende secties beschikbaar zijn. Zoek het gedeelte met de naam "Licentie-informatie". Zoek de regel "Product-ID" erin. Het nummer op deze regel is het licentienummer voor uw versie van Windows.

Stap 3

Een ander programma waarmee u het licentienummer kunt achterhalen, heet TuneUp Utilities. Download het van internet. Houd hierbij wel rekening met de versie van uw besturingssysteem, aangezien bijvoorbeeld de versie voor Windows XP mogelijk incompatibel is met Windows 7. Installeer het programma op uw computer. Start het op.

Stap 4

Nadat u TuneUp Utilities voor de eerste keer hebt gestart, moet u even wachten omdat uw computer volledig wordt gescand. Vervolgens wordt u gevraagd de gevonden fouten te corrigeren. Als u akkoord gaat, zal het programma Windows optimaliseren, waarna u naar het hoofdmenu van de applicatie wordt geleid. Of je kunt weigeren, dan opent het menu direct.

Stap 5

Selecteer de sectie "Problemen oplossen" en vervolgens - "Systeeminformatie weergeven". Ga daarna naar het tabblad Windows. Zoek in het geopende venster het gedeelte "Licentie" en daarin - de regel "Programma-ID". Tegenover deze regel staat het serienummer van uw besturingssysteemversie. Onder de Windows-licentie kunt u ook andere informatie lezen.

Aanbevolen: