Hoe U Uw IP-adres Kunt Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw IP-adres Kunt Vinden
Hoe U Uw IP-adres Kunt Vinden

Video: Hoe U Uw IP-adres Kunt Vinden

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: IP adres zoeken 2023, Januari-
Anonim

Tegelijkertijd werken er miljoenen computers op internet. Om ze te identificeren, werd een IP-adressysteem ingevoerd, waardoor elke computer die op het netwerk is aangesloten een uniek netwerkadres heeft. Soms moet de gebruiker weten welk IP-adres aan zijn computer is toegewezen.

Hoe u uw IP-adres kunt vinden
Hoe u uw IP-adres kunt vinden

Het is nodig

  • - IP-bepalingsservice;
  • - de mogelijkheid om de console te gebruiken.

instructies:

Stap 1

Gebruik gespecialiseerde online diensten om het IP-adres van uw computer te bepalen. Als u zo'n site betreedt, ziet u meteen uw IP. Deze methode kan als de eenvoudigste worden beschouwd. Bovendien zal het u precies het IP laten zien waaronder uw computer op het netwerk wordt gezien - dat wil zeggen, het externe adres. Er zijn veel IP-bepalingsservices, u kunt elke geschikte gebruiken. Om een ​​dergelijke dienst te vinden, opent u een zoekmachine en voert u de zoekopdracht "vind mijn IP-adres uit".

Stap 2

Open "Configuratiescherm" en vervolgens "Netwerkverbindingen". Zoek de snelkoppeling voor de bestaande verbinding en dubbelklik erop. Ga dan naar het tabblad "Eigenschappen". Het geeft ook het IP-adres aan. Maar dit zal een intern IP-adres zijn - dat wil zeggen, degene waaronder uw ISP u ziet.

Stap 3

Navigeer naar: "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Opdrachtprompt". Voer in de console die wordt geopend de opdracht ipconfig / all in en druk op Enter. U zult een heleboel informatie zien, inclusief het interne IP-adres.

Stap 4

Vergeet niet dat IP statisch en dynamisch is. In het eerste geval heb je altijd hetzelfde IP-adres, dit verandert niet als je je computer weer aanzet en verbinding maakt met internet. In sommige gevallen is dit handig - als u bijvoorbeeld de eigenaar van de site bent, kunt u in de instellingen van het beheerdersdashboard de binding per IP specificeren. In dit geval kan niemand het beheerderspaneel betreden onder uw inloggegevens, omdat het IP-adres niet overeenkomt. Het nadeel van een vast adres is dat als iemand je computer wil hacken en het IP-adres kent, ze veel tijd hebben om hun plannen uit te voeren - het adres van je computer verandert immers niet.

Stap 5

Een dynamisch IP, in tegenstelling tot een statisch, verandert bij elke verbinding. De anonimiteit van een dergelijke verbinding is erg hoog - in de regel is het voldoende om de verbinding met het netwerk te verbreken en opnieuw te verbinden, en u werkt al onder een ander IP-adres. Maar vergeet tegelijkertijd niet dat de aanbieder altijd weet op welk adres je ooit hebt gewerkt.

Populair per onderwerp