Twee Netwerkkaarten Aansluiten

Inhoudsopgave:

Twee Netwerkkaarten Aansluiten
Twee Netwerkkaarten Aansluiten

Video: Twee Netwerkkaarten Aansluiten

Video: Twee Netwerkkaarten Aansluiten
Video: Je decoder op je modem via PLC aansluiten 2024, Mei
Anonim

Om een lokaal netwerk tussen twee computers te creëren, zijn hun netwerkkaarten meestal met elkaar verbonden. Dit is een erg handige methode omdat er geen extra apparaten nodig zijn.

Twee netwerkkaarten aansluiten
Twee netwerkkaarten aansluiten

Noodzakelijk

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Meestal worden dergelijke lokale netwerken gemaakt om synchrone internettoegang vanaf beide computers te configureren. Houd er ook rekening mee dat deze methode ook geschikt is voor de volgende paren: laptop + computer en laptop + laptop. Selecteer en koop een netwerkadapter.

Stap 2

Het punt is dat je drie netwerkkaarten nodig hebt om een netwerk met internettoegang te maken. Als de taken van de server en router in uw netwerk worden uitgevoerd door een stationaire computer, schaf dan een PCI-formaat netwerkkaart aan. Gebruik je een laptop + laptop bundel, dan heb je een USB-LAN adapter nodig.

Stap 3

Sluit de tweede netwerkkaart (adapter) aan op je computer of laptop. Sluit het ene uiteinde van de netwerkkabel erop aan. Sluit het andere uiteinde van de draad aan op de netwerkinterfacekaart van het tweede apparaat.

Stap 4

In dit geval heb je al een werkend lokaal netwerk tussen de twee apparaten. Om ervoor te zorgen dat ze tegelijkertijd toegang hebben tot internet, moet u enkele parameters van de netwerkadapters configureren.

Stap 5

Schakel het apparaat in dat is verbonden met internet. Hoogstwaarschijnlijk is deze verbinding al geconfigureerd. Open de eigenschappen ervan. Open het menu Toegang. Schakel de optie "Sta andere computers op het netwerk toe deze internetverbinding te gebruiken" in. Sla de instellingen op.

Stap 6

Ga naar de eigenschappen van de netwerkadapter die is aangesloten op een andere computer. Selecteer het Internet Protocol TCP / IP (v4) en ga naar de instellingen. Stel het statische IP-adres voor deze NIC in op 85.85.85.1. het instellen van het eerste apparaat is nu voltooid.

Stap 7

Open een vergelijkbaar instellingenmenu op de tweede computer (laptop). Voer de volgende waarden in, die zijn afgeleid van het IP-adres van het eerste apparaat:

- 85.85.85.2 - IP-adres

- 255.0.0.0 - Subnetmasker

- 85.85.85.1 - Voorkeur DNS-server

- 85.85.85.1 - De hoofdgateway.

Stap 8

Sla de instellingen op. Zorg ervoor dat beide apparaten toegang hebben tot internet.

Aanbevolen: