Hoe Het Internet Te Configureren Via Twee Netwerkkaarten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Internet Te Configureren Via Twee Netwerkkaarten
Hoe Het Internet Te Configureren Via Twee Netwerkkaarten

Video: Hoe Het Internet Te Configureren Via Twee Netwerkkaarten

Video: Hoe Het Internet Te Configureren Via Twee Netwerkkaarten
Video: Hoe verbindt u uw SMA omvormer met een lokaal draadloos netwerk? 2024, April
Anonim

Als een van uw computers een netwerkkaart met meerdere LAN-poorten heeft, kunt u beide pc's tegelijkertijd met internet verbinden. Om dit te doen, moet u de parameters van de netwerkkaarten correct configureren.

Hoe het internet te configureren via twee netwerkkaarten
Hoe het internet te configureren via twee netwerkkaarten

Het is nodig

  • - patchsnoer;
  • - netwerkkaarten.

instructies:

Stap 1

Koop een omkeerbare netwerkkabel. Wanneer u met moderne netwerkadapters werkt, kunt u bijna elk LAN-kabelformaat gebruiken, maar het is cross-over dat wordt aanbevolen voor directe verbinding van twee computers. Sluit de connectoren van deze kabel aan op de netwerkkaarten van verschillende computers.

Stap 2

Zet de eerste computer aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Ga naar de lijst met actieve netwerkverbindingen. Dit item is toegankelijk via het menu Start of vanuit het Netwerkcentrum.

Stap 3

Zoek het icoon van de verbinding met de tweede computer en open de eigenschappen van deze verbinding. Selecteer met de linkermuisknop het item "Internet Protocol TCP / IP". Klik op de knop Opties om het dialoogvenster Instellingen te openen.

Stap 4

Zoek het veld "IP-adres" en voer de waarde van het permanente adres van deze netwerkadapter in, bijvoorbeeld 48.69.34.1. Klik op de knop Toepassen en wacht tot de netwerkinstellingen zijn bijgewerkt. Druk op de OK-knop om het menu te sluiten.

Stap 5

Open het menu Instellingen voor de internetverbinding. Selecteer het submenu "Toegang". Activeer het gebruik van deze verbinding voor alle computers die deel uitmaken van uw thuis-LAN. Sla de parameters op.

Stap 6

Zet de tweede computer aan en ga naar de lijst met netwerkverbindingen. Open het dialoogvenster NIC-instellingen zoals beschreven in de derde stap. Voer een statisch IP-adres in dat 48.69.34. X zal zijn.

Stap 7

Druk tweemaal op de Tab-toets en voer 48.69.34.1 (het IP-adres van de eerste computer) in het veld Standaardgateway in. Klik op de knop Toepassen en wacht terwijl de nieuwe netwerkverbindingsinstellingen worden toegepast.

Stap 8

Controleer de mogelijkheid om vanaf een tweede pc verbinding te maken met internetservers. Houd er rekening mee dat synchrone toegang tot internet alleen kan worden uitgevoerd als de eerste computer is ingeschakeld.

Aanbevolen: