Hoe 2 Computers Te Verbinden Via Netwerkkaarten

Inhoudsopgave:

Hoe 2 Computers Te Verbinden Via Netwerkkaarten
Hoe 2 Computers Te Verbinden Via Netwerkkaarten

Video: Hoe 2 Computers Te Verbinden Via Netwerkkaarten

Video: Hoe 2 Computers Te Verbinden Via Netwerkkaarten
Video: How to Connect Two Computers and share files using LAN Cable on WINDOWS 10 2024, April
Anonim

De meeste eigenaren van meerdere computers of laptops geven er de voorkeur aan om deze apparaten op een lokaal netwerk aan te sluiten. Om het eenvoudigste thuisnetwerk te creëren, hoeft u geen extra netwerkapparatuur te gebruiken.

Hoe 2 computers via netwerkkaarten te verbinden
Hoe 2 computers via netwerkkaarten te verbinden

Het is nodig

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Zet beide computers aan. Neem een kant-en-klare netwerkkabel. Verbind de connectoren met netwerkkaarten van computers. Wacht op de automatische LAN-configuratie op beide apparaten.

Stap 2

Om toegang te krijgen tot een andere computer, drukt u tegelijkertijd op de toetsen Start en R. Voer de opdracht // PC IP-adres in het geopende venster in. Als u het IP-adres van de computer waarmee u verbinding wilt maken niet weet, open dan de lijst met actieve netwerken op deze pc.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het gewenste lokale netwerkpictogram. Selecteer "Status". Klik in het menu dat wordt geopend op de knop "Details". Zoek het IP-adres van deze netwerkadapter in het nieuwe venster.

Stap 4

Stel het in op een statische (constante) waarde om te voorkomen dat het IP-adres van een netwerkcomputer voortdurend wordt gecontroleerd. Open hiervoor het menu "Start" en ga naar "Configuratiescherm". Open het menu Netwerk en internet. Selecteer "Netwerkcentrum". Klik op het item "Adapterparameters wijzigen".

Stap 5

Klik nu met de rechtermuisknop op het pictogram van de netwerkkaart die op een andere computer is aangesloten. Selecteer Eigenschappen. Zoek en selecteer het item "Internet Protocol TCP / IP (v4)" in het menu dat wordt geopend. Klik nu op de knop Eigenschappen.

Stap 6

Activeer de functie "Gebruik het volgende IP-adres" door het vakje naast het betreffende item aan te vinken. Voer de IP-adreswaarde voor deze netwerkadapter in, bijvoorbeeld 137.165.137.1. Druk op de Tab-toets om het subnetmasker automatisch te detecteren.

Aanbevolen: