Het Windows-thema Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Windows-thema Wijzigen
Het Windows-thema Wijzigen

Video: Het Windows-thema Wijzigen

Video: Het Windows-thema Wijzigen
Video: Windows 10 Thema Wijzigen | Windows 10 Tips Nederlands 2024, Maart
Anonim

Windows-besturingssystemen hebben voldoende mogelijkheden om het uiterlijk van Windows en desktop aan te passen. Om het ontwerp te wijzigen, kunt u zowel de in het systeem ingebouwde thema's gebruiken als uw eigen grafische ontwerppakketten installeren. Dit alles kan worden gedaan met behulp van standaard Windows-tools.

Het Windows-thema wijzigen
Het Windows-thema wijzigen

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op een vrij gedeelte van het bureaublad en selecteer het gedeelte "Personalisatie". U kunt ook naar dit menu gaan via "Start" - "Configuratiescherm" - "Vormgeving en persoonlijke instellingen" - "Thema wijzigen".

Stap 2

Het venster dat wordt geopend, toont de ontwerpelementen die beschikbaar zijn in het systeem en hun varianten. In de lijst "Mijn thema's" ziet u de thema's die u voor de interface hebt geïnstalleerd. In het volgende gedeelte worden de "Aero-thema's" geïntroduceerd die standaard in Windows waren opgenomen. Hieronder staan de standaard ontwerpelementen van eerdere versies van Windows.

Stap 3

Om een thema te activeren, klikt u erop met de linkermuisknop. Het uiterlijk zal veranderen en u kunt het venster van de controle-editor sluiten. Als u de kleur van de vensters wilt wijzigen of een splashscreen wilt plaatsen, klikt u op een van de iconen onderaan het venster. Gebruik de menu-items om de gewenste instellingen te maken volgens uw voorkeuren en sla de wijzigingen vervolgens op.

Stap 4

U kunt ook extra skins downloaden van internet of van de officiële Microsoft-website. Download de benodigde bestanden met uw browser en voer het resulterende bestand uit door erop te dubbelklikken met de linkermuisknop. Sommige thema's hebben een zip-indeling, dus ze moeten voor de installatie worden uitgepakt. Gebruik hiervoor een speciaal hulpprogramma voor het werken met WinRAR-pakketten.

Stap 5

Sommige themapakketten op internet zijn gemaakt door externe ontwikkelaars en kunnen niet rechtstreeks op het systeem worden geïnstalleerd. Om dit te doen, moet u extra software installeren die deze beperking omzeilt. Gebruik de instructies op de gevonden site om dergelijke thema's te installeren.

Aanbevolen: