Rollen Overdragen

Inhoudsopgave:

Rollen Overdragen
Rollen Overdragen

Video: Rollen Overdragen

Video: Rollen Overdragen
Video: АБДУЛЛОҲ ДОМЛА | БУ МАЬРУЗАНИ АЛБАТТА ЭШИТИНГ // ABDULLOH DOMLA 2024, Mei
Anonim

Er zijn vijf FSMO-rollen op Windows: schemamaster, domeinnaamgevingsmaster, infrastructuurmaster, RID-master en PDC-emulator. De systeembeheerder kan deze rollen overdragen via de beheerconsole-modules. In dit geval moeten beide computers op het netwerk zijn aangesloten.

Rollen overdragen
Rollen overdragen

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" op het configuratiescherm, selecteer het menu "Programma's" en ga naar het gedeelte "Administratieve hulpmiddelen". Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Active Directory: gebruikers en computers en selecteer Verbinden met domeincontroller in de lijst. Deze stap hoeft niet te worden uitgevoerd als u zich op de domeincontroller bevindt waarvan u de rol wilt overdragen.

Stap 2

Draag de rollen over die afzonderlijk voor elk van de domeinen bestaan: infrastructuurmaster, RID-master en primaire domeincontroller. Selecteer hiervoor de gewenste domeincontroller en klik op de knop OK. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling naar Active Directory: gebruikers en computers en selecteer Operations Masters.

Stap 3

Open het dialoogvenster Wijzig bewerkingsmaster en selecteer het tabblad RID, PDC of Infrastructuur dat u wilt afstemmen op de rol die u overdraagt. Klik op de knop "Wijzigen", bevestig de overdracht van de rol door op de knop OK te klikken. Klik daarna nogmaals op de knop OK en sluit het dialoogvenster door op de knop Annuleren te klikken.

Stap 4

Voer dezelfde bewerking uit om de rol van domeinnaambeheerder over te dragen. In dit geval wordt echter de component Active Directory Domains and Trusts gebruikt.

Stap 5

Registreer een speciaal hulpprogramma om de rol van schemamaster over te dragen. Om dit te doen, klikt u op de knop "Start", schrijft u het commando "regsvr32 schmmgmt.dll" en drukt u op Enter. Na een tijdje verschijnt het bericht dat de registratie is voltooid. Ga daarna naar "Start" en schrijf "mmc" in de opdracht "Uitvoeren". Het menu "Console" verschijnt, waarin u "Snap-in toevoegen of verwijderen" selecteert en op "Toevoegen" klikt.

Stap 6

Selecteer de module Active Directory Schema, klik op OK en sluit het dialoogvenster. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Active Directory Scheme" dat verschijnt en selecteer "Domeincontroller wijzigen", voer een naam in en klik op OK. Ga vervolgens naar het commando Operations Masters, draag de rol over en sla de wijzigingen op.

Aanbevolen: