Een Macro Overdragen

Inhoudsopgave:

Een Macro Overdragen
Een Macro Overdragen

Video: Een Macro Overdragen

Video: Een Macro Overdragen
Video: ExpeData Basics - Introduction to Macros 2024, Mei
Anonim

Het overzetten van macro's van Microsoft Office-programma's naar Open Office en terug wordt bemoeilijkt door fundamentele verschillen tussen applicaties. Controleer bij gebruik van macro's van derden deze altijd op virussen.

Een macro overdragen
Een macro overdragen

Noodzakelijk

MS Office of OpenOffice

instructies:

Stap 1

Om macro's in het Microsoft Office Excel-programma over te brengen, slaat u de benodigde elementen op in het werkmapbestand. Als u macro's gebruikt tijdens het bewerken, verwijder ze dan niet. Als u wilt dat de knoppenbalk de volgende keer dat u het bestand opent ook zichtbaar is, gebruikt u het menu Extra, gaat u naar Instellingen en selecteert u de optie Bijvoegen.

Stap 2

Sla wijzigingen in uw werkmap op en sluit deze. Controleer of het paneel met macro's verschijnt. Als u een bepaalde set macro's moet opslaan, bewerkt u deze in het paneel nadat u eerder een kopie van het document hebt gemaakt. Bewaar het boek.

Stap 3

Als u de macro's die u schrijft vanuit Excel naar Open Office wilt overbrengen, herschrijft u ze. Open het bewerken van een macro in het ene programma en vervolgens in een ander en maak er al nieuwe in. Zelfs als u macro's migreert, werken ze niet volledig in Open Office; dit komt door het feit dat in deze programma's, ondanks hun overeenkomsten, er verschillende objectmodellen zijn, waardoor het niet mogelijk is om objecten die door de ene toepassing zijn gemaakt te gebruiken voor het bewerken van een document of boek in een andere. Zoek ook naar macro-converters.

Stap 4

Gebruik voor het overdragen van macro's ook het menu-item Load / Unload in het Microsoft Office-programma. In gevallen waarin u de gratis analoog van Open Office gebruikt, vindt de overdracht van macro's plaats met een vergelijkbare reeks acties. Als u de macro niet zelf kunt overzetten, houd er dan rekening mee dat de meeste ervan op internet beschikbaar zijn. Zelfs als je het zelf hebt geschreven, is het mogelijk dat iemand anders het heeft gedaan en online heeft gezet. In dit geval downloadt u de bestanden en controleert u ze op virussen, installeert u ze in het programma en start u het opnieuw.

Aanbevolen: