Een Harde Schijf Formatteren In Windows Vista

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Formatteren In Windows Vista
Een Harde Schijf Formatteren In Windows Vista

Video: Een Harde Schijf Formatteren In Windows Vista

Video: Een Harde Schijf Formatteren In Windows Vista
Video: How To Format Hard Drive on Windows Vista 2024, Mei
Anonim

Vista-besturingssysteem, hoewel het niet populair werd, in tegenstelling tot zijn voorganger Windows XP, maar toch een kring van bewonderaars vond. Hoewel de interface van dit besturingssysteem na het overschakelen van Windows XP misschien een beetje ongewoon lijkt. Maar de meeste bewerkingen op Vista zijn bijna identiek aan eerdere versies, zoals de formaatbewerking.

Een harde schijf formatteren in Windows Vista
Een harde schijf formatteren in Windows Vista

Noodzakelijk

  • - een computer met het besturingssysteem Windows Vista;
  • - Norton PartitionMagic-programma.

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op de harde schijfpartitie die u wilt formatteren. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer in dit menu "Formaat". Er verschijnt een venster waarin u opmaakopties kunt selecteren. Het besturingssysteem van Vista draait op NTFS, dus u kunt het niet wijzigen (tenzij u uw draagbare harde schijf formatteert). Selecteer "Quick, Clear Table of Contents" als opmaakmethode. Klik vervolgens op "Start".

Stap 2

Er verschijnt een melding dat bij het formatteren alle informatie in de sectie wordt gewist. Klik OK. Het formatteringsproces begint. Hoewel de duur ervan afhangt van de capaciteit van de geselecteerde partitie, duurt deze bewerking in de regel niet langer dan enkele seconden. Op deze manier kunt u alle partities op uw harde schijf formatteren. De enige uitzondering is de systeempartitie, aangezien het besturingssysteem erop is geïnstalleerd.

Stap 3

Voor het formatteren kunt u ook speciale programma's gebruiken om met harde schijven te werken. Een van de goede programma's van dit type heet Norton PartitionMagic. De applicatie is betaald, maar er is een proefperiode voor het gebruik ervan. Download het programma van internet en installeer het op uw harde schijf.

Stap 4

Start Norton PartitionMagic. Nadat u in het hoofdmenu bent gestart, ziet u een lijst met partities op de harde schijf. Klik met de rechtermuisknop op het gedeelte dat moet worden opgemaakt. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt "Formatteren". Klik daarna in het venster dat verschijnt op OK. Het formatteringsproces begint.

Aanbevolen: