Hoe Radeon Hd-stuurprogramma's Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Radeon Hd-stuurprogramma's Te Vinden
Hoe Radeon Hd-stuurprogramma's Te Vinden

Video: Hoe Radeon Hd-stuurprogramma's Te Vinden

Video: Hoe Radeon Hd-stuurprogramma's Te Vinden
Video: How to fix No AMD graphics driver is installed, or the AMD driver is not functioning properly 2020 2024, Mei
Anonim

Videokaarten van de Radeon HD-familie behoren tot de meest voorkomende en worden op een groot aantal verschillende soorten computers geïnstalleerd. Als de gebruiker geen schijf met stuurprogramma's heeft, kan hij bij het opnieuw installeren van het besturingssysteem of het wijzigen naar een andere versie bepaalde problemen tegenkomen.

Hoe Radeon hd-stuurprogramma's te vinden
Hoe Radeon hd-stuurprogramma's te vinden

Noodzakelijk

  • - toegang tot internet;
  • - Aida64-programma.

instructies:

Stap 1

In de regel worden laptopbezitters geconfronteerd met de noodzaak om stuurprogramma's te vinden. Desktopcomputers (desktops) zijn meestal uitgerust met installatieschijven voor de chipset en videokaart, dergelijke schijven worden zelden bij laptops geleverd. Zolang het geïnstalleerde besturingssysteem normaal werkt, zijn er geen problemen. Maar als het nodig is om het besturingssysteem te wijzigen of opnieuw te installeren, moet de gebruiker op zoek naar de benodigde stuurprogramma's.

Stap 2

Om de juiste driver te vinden, moet u de exacte naam van de videokaart weten. Het programma Aida64, ook wel Everest genoemd, helpt je hierbij. Start het programma, selecteer in het linkerdeel van het venster "Computer" - "Samenvattingsinformatie". Zoek de regel met de naam van de videoadapter, deze ziet er ongeveer zo uit: ATI Radeon HD 3200 Graphics (700 MB). Specifieke instellingen kunnen per computer verschillen. Klik met de rechtermuisknop op de regel en selecteer "Kopiëren".

Stap 3

Plak de gekopieerde regel in het zoekvak van Google of een andere zoekservice en voeg er "stuurprogramma downloaden" aan toe. U krijgt een verzoek als "ATI Radeon HD 3200 Graphics (700 MB) driver download". U ontvangt een aantal links, waarvan u bij één waarschijnlijk de benodigde driver kunt vinden en downloaden. Houd er rekening mee dat het stuurprogramma compatibel moet zijn met uw OS-versie. Houd er rekening mee dat als u geen officiële versie van het besturingssysteem hebt, maar een van de "aangepaste" assemblages, de stuurprogramma's mogelijk niet werken. Daarom kunt u het beste altijd de officiële versie van het besturingssysteem gebruiken.

Stap 4

Nadat u het stuurprogramma hebt gedownload, moet u het installeren. Open hiervoor het configuratiescherm en selecteer daarin het item "Systeem" - "Hardware" - "Apparaatbeheer" - "Videoadapters". Meestal wordt een videokaart zonder stuurprogramma's gemarkeerd met een geel vraagteken of uitroepteken. Klik erop met de muis en selecteer het installatie-item van het stuurprogramma. Geef tijdens de installatie de map met het stuurprogramma op. Sommige stuurprogramma's worden geleverd als een uitvoerbaar bestand, in dit geval voert u het gewoon uit en start u uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: