Hoe VPN Op Windows Server In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe VPN Op Windows Server In Te Stellen
Hoe VPN Op Windows Server In Te Stellen

Video: Hoe VPN Op Windows Server In Te Stellen

Video: Hoe VPN Op Windows Server In Te Stellen
Video: 24. Install and Configure Remote Access VPN on Windows Server 2019 2024, Mei
Anonim

VPN is een virtueel netwerk dat “bovenop” het internet bestaat. Op een VPN-verbinding kunnen verschillende computers over de hele wereld worden aangesloten. Meestal zijn dit soort verbindingen gebaseerd op PPTP of Ethernet (PPPoE). Indien correct geconfigureerd, zorgt een dergelijk netwerk voor de veiligheid van clients met behulp van codering. U kunt VPN configureren met behulp van standaardtools van het besturingssysteem.

Hoe VPN op Windows Server in te stellen
Hoe VPN op Windows Server in te stellen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het internet;
  • - servergegevens;
  • - antivirus software.

instructies:

Stap 1

Start "Netwerkbuurt". Dit kan vanuit het startmenu van het besturingssysteem. Klik op de knop "Een nieuwe verbinding maken" aan de linkerkant van het venster "Netwerkomgeving". De wizard voor het configureren van nieuwe verbindingen wordt gestart. Klik op "Volgende" en zet in het volgende venster de selectie op "Verbinden met het netwerk" op de werkplek. Klik nogmaals op Volgende. U kunt ook via de snelkoppeling "Deze computer" gaan en het tabblad in de linkerhoek genaamd "Configuratiescherm" selecteren. Er zijn veel manieren op een computer, omdat het besturingssysteem een universele set hulpmiddelen is.

Stap 2

Selecteer "Verbinden met VPN" in het volgende venster. Geef een naam op voor de verbinding (dit kan elke zijn) en stel de keuze in op het item "Del het nummer niet voor voorlopige verbinding". Dit punt is erg belangrijk voor een nieuwe serververbinding op een pc.

Stap 3

Voer de naam in van de server waarmee u verbinding wilt maken of het IP-adres. Vink het vakje aan naast Een snelkoppeling toevoegen aan de bureaubladverbinding en klik op Voltooien. Er verschijnt een verbindingssnelkoppeling op het bureaublad in de vorm van aangesloten miniatuurcomputers met de naam die u in de vorige paragraaf hebt opgegeven.

Stap 4

U hoeft alleen maar de verbinding te starten door te dubbelklikken op de VPN-snelkoppeling. Als u uw gebruikersnaam en wachtwoord niet steeds opnieuw wilt typen, klikt u op de knop "Eigenschappen" en stelt u deze in op een van de tabbladen, en deselecteert u ook het item "Gebruikersnaam en wachtwoord aanvragen". Het is ook vermeldenswaard dat in dit geval de gegevens naar de server worden opgeslagen in het besturingssysteem, namelijk op de harde schijven van de computer. Sommige virussen kunnen deze informatie stelen, die later voor verraderlijke doeleinden kan worden gebruikt, dus installeer gelicentieerde software op uw pc.

Aanbevolen: