Waar Kan Ik Het Serienummer Vinden?

Inhoudsopgave:

Waar Kan Ik Het Serienummer Vinden?
Waar Kan Ik Het Serienummer Vinden?

Video: Waar Kan Ik Het Serienummer Vinden?

Video: Waar Kan Ik Het Serienummer Vinden?
Video: how to get serial number of laptop windows 10 2024, April
Anonim

Het serienummer is een numerieke combinatie die bij een bepaald product hoort en de authenticiteit ervan bevestigt. Dit nummer kan nodig zijn in het geval van een garantiegeval of om bij vragen contact op te nemen met de fabrikant.

Waar kan ik het serienummer vinden?
Waar kan ik het serienummer vinden?

Waar bestaat het serienummer uit?

Het International Serial Number (ISSN) en de regels voor de toewijzing ervan werden in 1975 goedgekeurd in overeenstemming met de internationale norm ISO 3297. De coördinatie van het ISSN-toewijzingsproces wordt uitgevoerd door 75 speciaal opgerichte nationale centra onder leiding van het internationale centrum dat zich bevindt in Parijs. Het International Centre wordt ondersteund door de Franse regering en UNESCO. Er is geen nationaal centrum in Rusland, daarom worden de regels voor het toewijzen van een serienummer geregeld door GOST 7.56-2002.

In overeenstemming met internationale normen bestaat het serienummer uit 8 cijfers. De laatste daarvan is het controlegetal, dat wordt berekend volgens een speciaal schema volgens de vorige zeven en module 11. Transliteratie van Cyrillische letters in Latijnse letters wordt uitgevoerd volgens de internationale norm ISO 9 uit 1995.

Het serienummer is vereist bij het eigendom van uitgevers en abonnementsbureaus, onderzoekers en wetenschappers, evenals bij alle andere gepatenteerde en gelicentieerde producten.

Uw serienummer vinden

ISSN is een van de integrale onderdelen van de streepjescode van verschillende producten, dus u moet er net onder zoeken. De barcode van het serienummer vindt u meestal in de productinformatie op de verpakking. Consumenten kunnen het nodig hebben als ze een claim bij de fabrikant indienen over de kwaliteit van het product om een specifiek product te markeren. Ook is een verpakking met een barcode en ISSN vereist voor de fabrikant en verkoper om aan hun garantieverplichtingen te voldoen.

De noodzaak om een internationaal serienummer te gebruiken ontstaat vaak bij gebruikers van verschillende software, omdat het nodig kan zijn dit in te voeren bij het installeren van het bijbehorende programma op een computer. Let in dit geval op de achterkant van de software-cd of op de voorkant van de cd-rom zelf. De streepjescode van het serienummer bevindt zich hier meestal.

Probeer ook de hoofdmap van de schijf te openen in de map "Deze computer" en controleer deze op tekstbestanden die de gewenste cijfercombinatie kunnen bevatten. Als je het niet kunt vinden, kijk dan op de website van de fabrikant waar de software is gekocht. Als consument heeft u het recht om rechtstreeks contact op te nemen met de fabrikant en verkoper van het product en om het internationale serienummer van het product te vragen.

Aanbevolen: