Server Ip: Hoe En Waar Het Adres Te Vinden

Inhoudsopgave:

Server Ip: Hoe En Waar Het Adres Te Vinden
Server Ip: Hoe En Waar Het Adres Te Vinden

Video: Server Ip: Hoe En Waar Het Adres Te Vinden

Video: Server Ip: Hoe En Waar Het Adres Te Vinden
Video: How To Join Multiplayer Servers in Minecraft 1.16.0 (Pocket Edition, Xbox, PS4, Switch, PC) 2024, April
Anonim

Het IP-adres definieert de exacte netwerkcoördinaten van elk knooppunt op internet. U kunt een dergelijk adres van een met het netwerk verbonden server achterhalen als u de domeinnaam kent van een site die erop wordt gehost. Om dit te doen, hoeft u geen speciale programma's te gebruiken, en zelfs toegang tot de bijbehorende services op internet is niet vereist - u kunt rondkomen met de standaardprogramma's van het besturingssysteem.

server ip: hoe en waar het adres te vinden
server ip: hoe en waar het adres te vinden

instructies:

Stap 1

Gebruik een hulpprogramma uit de standaardprogramma's van uw besturingssysteem. Al dergelijke programma's gebruiken bij het verzenden van pakketten naar de server eerst de DNS (Domain Name Service) om het IP-adres van het netwerk te bepalen. En aangezien de meeste hulpprogramma's informatie over hun acties weergeven, kunt u het IP-adres zien dat u nodig hebt. In Windows kunt u bijvoorbeeld ping of tracert gebruiken.

Stap 2

Druk op de win-toets of klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het besturingssysteem uit te vouwen. Selecteer het item "Uitvoeren" erin - dit opent het standaarddialoogvenster voor het starten van programma's. Als dit item niet voorkomt in het hoofdmenu van uw besturingssysteem, gebruik dan de sneltoetscombinatie win + r die standaard aan dit commando is toegewezen.

Stap 3

Open de terminal van de opdrachtregelemulator met behulp van het dialoogvenster voor het starten van het programma - voer de opdracht cmd in en klik op de knop "OK" of druk op de Enter-toets.

Stap 4

Voer op de opdrachtregel de naam in van het hulpprogramma dat u wilt gebruiken om het IP-adres van de server te bepalen. Als u bijvoorbeeld hebt gekozen voor de opdracht voor het traceren van de route tussen uw computer en de server, typt u de opdracht tracert en voert u vervolgens via een spatie het domein van een willekeurige site op de betreffende server in. In dit geval hoeft de protocolaanduiding niet te worden aangegeven. De syntaxis voor het ping-commando, dat wordt gebruikt om de snelheid te schatten waarmee pakketten tussen uw computer en deze server reizen, volgt dezelfde regels. Om bijvoorbeeld het IP-adres te vinden van de server die de kakprosto.ru-site host, typt u tracert kakprosto.ru of ping kakprosto.ru en drukt u vervolgens op Enter.

Stap 5

Aanbevolen: