Een Netwerk Instellen In Vista

Inhoudsopgave:

Een Netwerk Instellen In Vista
Een Netwerk Instellen In Vista

Video: Een Netwerk Instellen In Vista

Video: Een Netwerk Instellen In Vista
Video: Windows® Vista: How to connect to the Internet? 2024, April
Anonim

Voor de foutopsporing van een lokaal netwerk in besturingssystemen van de Windows-lijn, is het niet alleen noodzakelijk om verbinding te maken met dit netwerk, maar ook om een netwerkadapter tussen de hardware te hebben. Windows Vista configureert uw netwerk iets anders dan andere besturingssystemen.

Een netwerk instellen in Vista
Een netwerk instellen in Vista

Noodzakelijk

Een netwerk opzetten via de applet "Netwerk en internet"

instructies:

Stap 1

Voordat u begint met het configureren van het netwerk in Windows Vista, controleert u de gebruiker waarmee u zich hebt aangemeld bij het opstarten van de computer. Om enige vorm van aanpassing uit te voeren, moet u een beheerder zijn of een andere gebruiker die privileges heeft gekregen. Klik op het menu Start en selecteer vervolgens Configuratiescherm. Selecteer in het geopende venster het gedeelte "Netwerk en internet" en klik op de link "Netwerkstatus en taken bekijken".

Stap 2

U ziet het venster "Netwerkcentrum". Klik op de link "Netwerkverbindingen beheren" in dit venster of klik op de link "Status bekijken" naast de verbindingsnaam (meestal een LAN-verbinding).

Stap 3

Klik in het geopende venster op de knop "Eigenschappen". In het venster "Local Area Connection - Eigenschappen" dat wordt geopend, schakelt u het item "Internet Protocol versie 6" uit, maar activeert u de oudere versie - "Internet Protocol versie 4", en klikt u vervolgens op de knop "Eigenschappen".

Stap 4

Activeer in het geopende venster "Eigenschappen: Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4)" de schakelaar op de optie "Gebruik het volgende IP-adres" en "Gebruik de volgende DNS-serveradressen". Geef in de velden "IP-adres" en "Standaardgateway" de volgende waarden op: 192.168.х.х (vervang de "x"-tekens door de waarden die zijn gespecificeerd in het contract voor de levering van diensten door uw provider). Als dergelijke waarden niet in het contract aanwezig zijn, is het daarom de moeite waard om een andere optie te activeren - "IP-adres automatisch gebruiken". Het subnetmasker wordt automatisch ingesteld. DNS-serveradressen voor elke provider zijn individueel.

Stap 5

Om de gemaakte verbinding te testen, moet u de Internet Explorer-browser starten. Klik op de knop "Service" en deactiveer het item "Offline werken". Voer in de adresbalk van de browser ya.ru in, als de Yandex-zoekmachine is geladen, hebt u het netwerk daarom correct geconfigureerd.

Aanbevolen: