Een Bridge Instellen Voor Een Netwerk

Inhoudsopgave:

Een Bridge Instellen Voor Een Netwerk
Een Bridge Instellen Voor Een Netwerk

Video: Een Bridge Instellen Voor Een Netwerk

Video: Een Bridge Instellen Voor Een Netwerk
Video: Ubiquiti: How to set up a Point to Point Bridge 2024, April
Anonim

Bij het configureren van lokale netwerken wordt vaak de methode van het combineren van twee netwerkadapters, "bridge" genoemd, gebruikt. Meestal wordt deze technologie gebruikt wanneer een computer of ander apparaat fungeert als verbinding tussen twee netwerken.

Een bridge instellen voor een netwerk
Een bridge instellen voor een netwerk

Noodzakelijk

Beheerdersaccount

instructies:

Stap 1

Schakel Windows Firewall uit. Dit is nodig om mogelijke problemen bij het maken van de brug te elimineren. Open het item "Services" in het menu "Administrative Tools" en zoek het item "Windows Firewall". Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Uitschakelen". Bevestig om de service uit te schakelen en start uw computer opnieuw op.

Stap 2

Open in Windows XP het menu Start en ga naar het menu Netwerkverbindingen. Open het tabblad "Netwerkbrug" en selecteer het item met dezelfde naam. Ga naar het tabblad Algemeen en selecteer de twee netwerkverbindingen die u wilt samenvoegen met vinkjes. Klik op de knop Toepassen. Open de eigenschappen van de nieuwe "Network Bridge"-verbinding en configureer deze.

Stap 3

Als u Windows Vista of Seven gebruikt, opent u het menu Netwerkcentrum. U kunt het opgegeven menu openen via het pictogram voor lokale netwerken in het systeemvak. Open het menu Adapterinstellingen wijzigen.

Stap 4

Houd de Ctrl-toets ingedrukt. U kunt ook met de linkermuisknop klikken op de twee pictogrammen van netwerkverbindingen die moeten worden gekoppeld. Klik nu met de rechtermuisknop op een van de gemarkeerde pictogrammen en selecteer het item "Bruginstellingen" in het uitgevouwen menu. Wacht tot de procedure voor het maken van een verbinding tussen de opgegeven netwerken is voltooid.

Stap 5

Nadat een nieuw pictogram "Netwerkbrug" verschijnt, opent u de eigenschappen ervan en configureert u deze verbinding. Als een van de netwerken nodig was om toegang te krijgen tot internet, stel dan bij het configureren van de bridge de parameters in waarmee dit netwerk werkte. Hierdoor blijft de mogelijkheid om toegang tot internet te krijgen voor deze pc en apparaten die deel uitmaken van het tweede netwerk behouden.

Aanbevolen: