Een USB-modem Instellen Via Een Netwerk

Inhoudsopgave:

Een USB-modem Instellen Via Een Netwerk
Een USB-modem Instellen Via Een Netwerk

Video: Een USB-modem Instellen Via Een Netwerk

Video: Een USB-modem Instellen Via Een Netwerk
Video: 4G USB модем с точкой доступа WI-FI 2024, April
Anonim

Veel gebruikers maken al lang actief gebruik van verschillende USB-modems om toegang te krijgen tot internet. Maar niet iedereen weet dat je met één modem meerdere apparaten kunt aansluiten.

Een USB-modem instellen via een netwerk
Een USB-modem instellen via een netwerk

Het is nodig

USB-modem

instructies:

Stap 1

Als u twee laptops of netbooks met internet wilt verbinden via een USB-modem, kunt u dit op twee manieren doen. In het eerste geval hebt u een netwerkkabel nodig en in het tweede geval kunt u zonder extra apparaten. Sluit uw USB-modem aan op elke laptop.

Stap 2

Zet het apparaat aan en maak een internetverbinding. De fabrikant van de USB-modem speelt geen rol. Nu moet u laptops aansluiten, d.w.z. maak er een draadloos lokaal netwerk tussen.

Stap 3

Open het Netwerkcentrum op de laptop waarop de USB-tethering is aangesloten. Ga naar het menu "Draadloze netwerken beheren". Zoek de knop "Toevoegen" op de werkbalk en klik erop.

Stap 4

Klik op het item "Een computer-naar-computernetwerk maken". Klik in het venster dat verschijnt op de knop "Volgende". Er verschijnt een menu met de titel "Handmatig verbinding maken met een draadloos netwerk".

Stap 5

Vul de velden in die erin bestaan. Activeer de functie "Deze netwerkinstellingen opslaan". Na een tijdje verschijnt er een venster met de melding dat het netwerk succesvol is gemaakt.

Stap 6

Zet de tweede laptop aan. Activeer het zoeken naar beschikbare draadloze netwerken. Zoek uw netwerk en maak er verbinding mee. Open het submenu "Netwerkverbindingen" in het menu "Netwerk en internet".

Stap 7

Open de TCP/IP-eigenschappen van de draadloze adapter. Geef het een statisch IP-adres. Laten we zeggen dat de waarde 75,75,75,2 zal zijn. Voer voor Standaardgateway en Voorkeurs-DNS-server 75.75.75.1 in.

Stap 8

Open de vergelijkbare instellingen voor de netwerkadapter van de eerste laptop. Stel het permanente IP-adres voor dit apparaat in op 75.75.75.1. Ga naar eigenschappen internet verbinding. Selecteer het tabblad "Toegang". Laat het draadloze LAN deze internetverbinding gebruiken.

Stap 9

Sla de instellingen op. Verbreek de verbinding met internet en maak opnieuw verbinding.

Aanbevolen: