Een Wisselbestand Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Wisselbestand Toevoegen
Een Wisselbestand Toevoegen

Video: Een Wisselbestand Toevoegen

Video: Een Wisselbestand Toevoegen
Video: Установка и настройка Virtual Router Plus 2024, April
Anonim

Het wisselbestand (pagefile.sys) is een systeembestand dat wordt gebruikt als er onvoldoende RAM is. Het correct instellen van de eigenschappen van dit bestand kan de prestaties van uw computer aanzienlijk verbeteren. Het wordt ook wel een virtueel geheugenbestand genoemd. Elke schijf van de computer kan zijn eigen wisselbestand hebben.

Een wisselbestand toevoegen
Een wisselbestand toevoegen

instructies:

Stap 1

Log in als beheerder. Zoek het venster dat de eigenschappen van het wisselbestand configureert.

Selecteer in Windows XP: Configuratiescherm> Systeem> Geavanceerd> Prestaties> Opties> Geavanceerd> Virtueel geheugen> Wijzigen.

Windows 7 heeft iets andere commando's: "Configuratiescherm"> "Systeem"> "Geavanceerde systeeminstellingen"> "Geavanceerd"> "Prestaties"> "Instellingen"> "Geavanceerd"> "Virtueel geheugen"> "Wijzigen".

Stap 2

Selecteer boven aan het venster het station waarvan u de instellingen voor het wisselbestand wilt wijzigen. Onthoud of schrijf de bestaande parameters op zodat u ernaar kunt terugkeren. Stel een wisselbestand in voor elk station, zoals hieronder wordt aanbevolen.

Stap 3

Experimenteer gerust. Mislukte instellingen zullen alleen de prestaties verminderen, maar zullen niets anders schaden, u kunt altijd terugkeren naar de oude nummers. Niemand zal je perfect advies geven. Het resultaat hangt van veel factoren af, de belangrijkste zijn:

- systeem configuratie;

- de technische kenmerken van uw harde schijven;

- welke programma's u het vaakst draait.

Stap 4

Hier zijn enkele ruwe richtlijnen. Selecteer "Grootte specificeren".

1) Als u één harde schijf heeft, stelt u de initiële (ook wel de minimale) grootte van het wisselbestand in die gelijk is aan de grootte van het RAM-geheugen van uw computer, en de maximale grootte is 2-4 keer groter.

2) Als u Windows XP en meer dan één schijf hebt, installeer dan het wisselbestand zoals hierboven aanbevolen, maar op een andere schijf dan die waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Het is nog beter als deze schijf fysiek (en niet logisch) anders is. Selecteer voor alle andere stations "Geen wisselbestand".

3) Als u Windows 7 en meer dan één schijf hebt, configureert u één wisselbestand op dezelfde manier als voor Windows XP, maar installeert u een ander op dezelfde schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Stel hiervoor de initiële (ook bekend als de minimale) paging-bestandsgrootte in op de grootte van het RAM-geheugen van uw computer en stel de maximale grootte in op 1,5 keer. Selecteer voor alle andere stations "Geen wisselbestand".

Aanbevolen: