Hoe Maak Je Een Wisselbestand Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Wisselbestand Aan
Hoe Maak Je Een Wisselbestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Wisselbestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Wisselbestand Aan
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Het wisselbestand is een verborgen bestand “pagefile.sys” dat zich in systeemsector C: / van de harde schijf bevindt. Het wisselbestand wordt door Microsoft Windows gebruikt om delen van actieve programma's en cachegegevens op te slaan die niet in beperkt RAM (Random Access Memory) passen.

Hoe maak je een wisselbestand aan
Hoe maak je een wisselbestand aan

instructies:

Stap 1

Wanneer het gebruikte RAM de systeemmarkering nadert, d.w.z. bijna volledig is geladen, begint Windows met het verplaatsen van gegevens van het RAM naar het wisselbestand en vice versa als het proces in het RAM-geheugen eindigt en megabytes RAM vrijkomen. Om toegang te krijgen tot het wisselbestand, moet u eerst een venster openen met basissysteeminformatie. Druk hiervoor op de toetscombinatie "Windows" (in de vorm van een vlag) + "Pauze Pauze". In het venster dat verschijnt, ziet u aan de linkerkant een menu. Klik in dit menu op de link "Geavanceerde systeeminstellingen".

Stap 2

Een speciaal venster "Systeemeigenschappen" verschijnt op het display. Klik op het tabblad Geavanceerd, dat standaard wordt geopend, in de categorie Prestaties op de knop Opties.

Stap 3

Selecteer in het onderliggende venster het tabblad met dezelfde naam - "Geavanceerd" en klik in de categorie "Virtueel geheugen" op de knop "Wijzigen".

Stap 4

U ziet een klein venster met instellingen voor wisselbestanden. Als het wisselbestand niet is geactiveerd, d.w.z. het bestaat niet (het item "Geen wisselbestand" is ingesteld), klik op "Grootte zoals geselecteerd door het systeem". Deze instelling is optimaal voor dagelijks pc-gebruik.

Stap 5

Als je de nieuwste game- en wiskunde-apps gebruikt, selecteer je Grootte opgeven. Geef in de oorspronkelijke grootte het aantal megabytes aan dat is geschreven in de regel "Aanbevolen", in het maximum - plus 1-2 gigabytes (afhankelijk van de grootte van het RAM-geheugen).

Stap 6

Na de uitgevoerde bewerkingen met het maken en wijzigen van de grootte van het wisselbestand, klikt u op de knop "Instellen" en "OK" onder aan het venster. Klik in het vorige onderliggende venster "Prestatie-opties" op "Toepassen" en "OK". Klik in het venster Systeemeigenschappen ook op "OK". Het wisselbestand wordt aangemaakt en/of gewijzigd.

Aanbevolen: