Opstarten Vanaf Schijf

Inhoudsopgave:

Opstarten Vanaf Schijf
Opstarten Vanaf Schijf

Video: Opstarten Vanaf Schijf

Video: Opstarten Vanaf Schijf
Video: opstarten vanaf USB stick 2024, Mei
Anonim

Het opstarten van een computer vanaf een schijf is een vereiste voor het installeren van een besturingssysteem. Op de meeste computers is de harde schijf het opstartapparaat met prioriteit, dus als u het besturingssysteem opnieuw gaat installeren, moet u dit item wijzigen.

Opstarten vanaf schijf
Opstarten vanaf schijf

instructies:

Stap 1

Druk bij het aanzetten van de computer op de Del-toets zodra de eerste cijfers en letters op het scherm verschijnen. Het BIOS-menu verschijnt voor u, selecteer het item "Boot" erin met behulp van het toetsenbord, het bevindt zich aan de rechterkant.

Stap 2

Ga naar het opstartmenu en je ziet daar een lijst met apparaten - harde schijf, cd / dvd-station, enz. Om de installatie te voltooien, selecteert u het station als opstartapparaat door het met de +-toets helemaal bovenaan de lijst te plaatsen.

Stap 3

Nadat u de nodige wijzigingen heeft aangebracht, slaat u deze op door het BIOS te verlaten. Voordat u de computer aanzet, plaatst u de schijf met het besturingssysteem in het apparaat dat u als prioriteit hebt geselecteerd en start u de computer op.

Stap 4

Gebruik ook een alternatieve methode om het opstartapparaat te wijzigen. Het is veel sneller dan de vorige. Zodra de computer aangaat, drukt u op de Esc-toets. Dit opent een nieuw menu waarin, met behulp van de pijltjestoetsen en Enter, de drive als de initiële opstartdiskette wordt ingesteld. Sla de wijzigingen op en start uw computer opnieuw op.

Stap 5

Na het opnieuw opstarten verschijnt het installatiemenu van het besturingssysteem op uw scherm, volg de instructies van het systeem, lees de voorwaarden van de licentieovereenkomst en selecteer installatie in een van de beschikbare secties. Voer het formatteren uit, wacht tot de installatie is voltooid, voer de vereiste tijdzone-informatie in, de naam van de computerbeheerder en wijs indien nodig een wachtwoord toe. Maak een gebruiker van het besturingssysteem aan, installeer de vereiste stuurprogramma's.

Stap 6

Start de computer opnieuw op vanaf de harde schijf via BIOS of op een andere manier die voor u geschikt is. Dit is handig als u vaak schijven in het station laat zitten - veel ervan bevatten installatiebestanden die de systeemconfiguratie wijzigen (bijvoorbeeld stuurprogrammaschijven). Daarom kan de computer het beste zijn werk beginnen door het besturingssysteem van de harde schijf te laden.

Aanbevolen: