Nieuwe Cursors Installeren

Inhoudsopgave:

Nieuwe Cursors Installeren
Nieuwe Cursors Installeren
Anonim

Het Windows-besturingssysteem heeft standaard een aantal vooraf gedefinieerde cursorsets. Maar als de gebruiker zijn eigen selectie muisaanwijzers wil installeren, dan is deze optie beschikbaar in de grafische interface van elke moderne versie van dit besturingssysteem.

Nieuwe cursors installeren
Nieuwe cursors installeren

instructies:

Stap 1

Als je een set cursors hebt die niet beschikbaar zijn in de standaardthema's van je besturingssysteem, begin dan met het maken van een aparte map voor de nieuwe set. Het besturingssysteem slaat bestanden van zijn eigen cursors op in een map met de naam Cursors, die in de systeemmap wordt geplaatst. Meestal moet deze map te vinden zijn op de C-schijf in de Windows-map - start Explorer (ctrl + e) en navigeer naar deze map. Klik met de rechtermuisknop op de vrije ruimte in de map Cursors, open de sectie Nieuw in het contextmenu en selecteer de regel Map. Voer vervolgens een naam in (bijvoorbeeld NewCursors) en druk op enter. Pak bestanden met de extensie cur of ani uit of verplaats ze van de nieuwe set cursors naar de gemaakte map.

Stap 2

Open het "Configuratiescherm" door het juiste item in het hoofdmenu van het systeem te selecteren op de knop "Start". Als u Windows XP gebruikt, selecteert u de muiscomponent of gaat u naar het gedeelte Vormgeving en thema's en klikt u op de koppeling Muisaanwijzers in het linkerdeelvenster. Als je Windows Vista hebt geïnstalleerd, selecteer dan "Hardware" en klik daarin op de link "Muis". Typ in Windows 7 het woord "Muis" in het zoekveld van het hoofdmenu van het systeem en klik op de link met dezelfde naam in de zoekresultaten.

Stap 3

Klik op het tabblad Aanwijzers in het venster Muiseigenschappen. Het veld "Instellingen" vermeldt de opties die in het besturingssysteem worden geboden voor het uiterlijk van de cursor voor elk ontwerp van de grafische interface. Markeer de eerste regel in deze lijst, klik op de knop "Bladeren", zoek het bestand dat u nodig hebt in de map die u hebt gemaakt en klik op de knop "Openen". Deze bewerking moet voor elke regel van de lijst worden herhaald.

Stap 4

Sla het diagram op met de gewijzigde muisaanwijzerinstellingen als u deze handeling niet wilt herhalen wanneer u het opnieuw nodig hebt. Gebruik hiervoor de knop "Opslaan als". Klik vervolgens op OK en de wijzigingen worden van kracht.

Aanbevolen: