Hoe Het Systeem Op Een Nieuwe Laptop Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Systeem Op Een Nieuwe Laptop Te Installeren
Hoe Het Systeem Op Een Nieuwe Laptop Te Installeren

Video: Hoe Het Systeem Op Een Nieuwe Laptop Te Installeren

Video: Hoe Het Systeem Op Een Nieuwe Laptop Te Installeren
Video: Laptop tips - Nieuwe laptop instellen 2024, Mei
Anonim

Door een stationaire computer of laptop te kopen zonder voorgeïnstalleerd besturingssysteem, kun je behoorlijk wat besparen. Uiteraard moet u in dergelijke gevallen Windows zelf kunnen installeren.

Hoe het systeem op een nieuwe laptop te installeren
Hoe het systeem op een nieuwe laptop te installeren

Noodzakelijk

Windows-schijf

instructies:

Stap 1

Probeer eerst het besturingssysteem Windows 7 te installeren. Ten eerste is dit een vrij nieuw besturingssysteem van Microsoft en ten tweede kun je tijdens de installatie van dit besturingssysteem meerdere partities op je harde schijf maken.

Stap 2

Open het dvd-station en plaats de installatieschijf van Windows Seven erin. Start uw laptop opnieuw op. Druk op Del of F2 (afhankelijk van het merk laptop) om het BIOS te openen. Zoek het menu Prioriteit opstartapparaat. Open de optie Eerste opstartapparaat en stel uw schijf in als het primaire opstartapparaat.

Stap 3

Klik op de knop Opslaan en afsluiten. Nadat de laptop opnieuw is opgestart, verschijnt op het scherm de regel Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd. Druk op een willekeurige toets op uw toetsenbord om op te starten vanaf schijf.

Stap 4

Als u een schijf gebruikt die meerdere versies van het besturingssysteem bevat, selecteert u degene die u nodig heeft en klikt u op de knop "Volgende". Selecteer de taal voor het installatieprogramma. Houd er rekening mee dat de geselecteerde taal alleen van toepassing is op het installatieproces en niet op het besturingssysteem zelf.

Stap 5

Wanneer er een venster op het scherm verschijnt met een lijst van bestaande harde schijven, klikt u op de knop "Disk Setup". Als u meerdere partities wilt maken, selecteert u de bestaande schijf en klikt u op de knop "Verwijderen".

Stap 6

Klik op de knop Maken. Selecteer de bestandssysteemindeling voor de toekomstige lokale schijf. Stel de grootte in. Herhaal dit algoritme om een of meer partities te maken.

Stap 7

Selecteer de lokale schijf waarop u het besturingssysteem wilt installeren en klik op de knop "Volgende".

Stap 8

Na een tijdje zal de laptop automatisch opnieuw opstarten. Maak en voer een naam in voor de hoofdgebruiker, stel een wachtwoord voor hem in. Kies hoe de firewall werkt.

Stap 9

Installeer na de eerste keer inloggen op het besturingssysteem een antivirusprogramma en, indien gewenst, een firewall.

Aanbevolen: