Hoe Het Systeem Op Een Nieuwe Computer Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Systeem Op Een Nieuwe Computer Te Installeren
Hoe Het Systeem Op Een Nieuwe Computer Te Installeren

Video: Hoe Het Systeem Op Een Nieuwe Computer Te Installeren

Video: Hoe Het Systeem Op Een Nieuwe Computer Te Installeren
Video: Windows 10 Installeren op jouw PC! | Tutorial 2024, April
Anonim

Veel mensen kiezen ervoor om een computer zonder besturingssysteem aan te schaffen. Tot op zekere hoogte is dit redelijk, want in deze vorm is de pc bijna een onbeschreven blad. U kunt er elk gebruiksvriendelijk besturingssysteem op installeren. Hoe je dit doet, lees verder.

Hoe het systeem op een nieuwe computer te installeren
Hoe het systeem op een nieuwe computer te installeren

instructies:

Stap 1

Koop een besturingssysteemschijf. Start uw pc. Plaats de schijf in het station. Ga naar bios. Druk hiervoor bij het opstarten van de computer op de delete-knop. U ziet een blauw scherm met menu-items die in twee kolommen zijn gerangschikt.

Stap 2

Zoek onder hen het item Boot Options. Gebruik de pijlen om ernaartoe te navigeren en druk vervolgens op de Enter-knop. Zoek in de paragraaf zelf Boot Device Priority. Selecteer uw schijf als het primaire opstartapparaat. Sla vervolgens uw wijzigingen op.

Stap 3

Ga hiervoor naar het hoofdbios-menu met behulp van de Esc-knop. Selecteer Opslaan & Setup afsluiten. Druk op Enter, dan op y en dan nogmaals op Enter. Uw pc wordt automatisch opnieuw opgestart.

Stap 4

Selecteer de taal voor het installeren van het besturingssysteem. Daarna ziet u een lijst met harde schijven. Hoogstwaarschijnlijk zal er maar één schijf in de lijst staan, omdat op een "kale" computer niemand de schijf specifiek in verschillende lokale zal partitioneren.

Stap 5

Klik op de knop "Schijfinstellingen" en klik vervolgens op "Verwijderen". Dan - de knop "Maken". Geef de grootte op van de lokale schijf die als systeemschijf zal dienen. Als je een besturingssysteem installeert van een van de nieuwste versies, zoals Windows Vista of 7, dan moet het volume van de lokale schijf bij voorkeur minimaal 50 GB zijn. De tweede lokale schijf wordt automatisch gemaakt. Alle resterende ruimte op de harde schijf wordt eraan toegewezen.

Stap 6

Accepteer de wijzigingen om het systeem op de nieuwe computer te installeren. Start vervolgens de installatie van het besturingssysteem. In de volgende 30-40 minuten zul je uitsluitend als waarnemer optreden. Tijdens het installatieproces zal het systeem u kennis laten maken met de mogelijkheden en verschillen met de vorige versie. Nadat het is geïnstalleerd, wordt de computer automatisch opnieuw opgestart. Het besturingssysteem is geïnstalleerd, uw pc is klaar om te werken.

Aanbevolen: