Een Nieuwe Muis Installeren

Inhoudsopgave:

Een Nieuwe Muis Installeren
Een Nieuwe Muis Installeren

Video: Een Nieuwe Muis Installeren

Video: Een Nieuwe Muis Installeren
Video: Hoe een draadloze muis op een laptop aan te sluiten 2024, Mei
Anonim

Vroeg of laat gaat alles kapot en raakt het in verval. Hetzelfde geldt voor computercomponenten. Nadat ze hun tijd hebben gediend, moeten ze worden vervangen. Tegelijkertijd staat op een van de eerste plaatsen qua uitvaltijd een computermuis.

Een nieuwe muis installeren
Een nieuwe muis installeren

instructies:

Stap 1

Koppel de oude muis los van de computersysteemeenheid. Om dit te doen, verwijdert u de draad van de overeenkomstige connector op de computer.

Stap 2

Neem een nieuwe muis. Bepaal het type interface dat wordt gebruikt. De meest voorkomende hiervan zijn PS / 2 en USB.

Stap 3

Als de muis een PS/2-interface heeft, zoek dan de corresponderende connector aan de achterkant van de systeemeenheid van de computer. In de regel zijn er twee - de ene is paars, de andere is groen. Een groene connector wordt gebruikt om een muis aan te sluiten, een paarse connector wordt gebruikt om een toetsenbord aan te sluiten. Sommige moederborden zijn in staat om automatisch het type apparaat te detecteren dat is aangesloten, zodat de muis ook werkt als deze niet correct is aangesloten. Niet alle moederborden hebben deze eigenschap echter.

Stap 4

Sommige computers hebben slechts één PS/2-connector, of helemaal geen. In de eerste versie is het ontworpen om een van de twee apparaten aan te sluiten: een muis of toetsenbord. Het tweede apparaat moet worden aangesloten via een USB-connector. Dit komt door de geleidelijke verschuiving van het gebruik van PS/2.

Stap 5

Als uw nieuwe muis een USB-interface heeft, sluit u deze aan op de juiste connector. Veel computers hebben voldoende USB-poorten om verschillende apparaten aan te kunnen. Voor het gemak bevinden sommige zich op het voorpaneel van de systeemeenheid. Sluit de muis aan op de poort die voor jou handiger is.

Stap 6

Wanneer u een muis aansluit, wordt automatisch de standaard driver geïnstalleerd. Als het apparaat extra knoppen heeft, moet u het stuurprogramma zelf installeren voor volledige werking. Als u een dergelijke muis bezit, plaatst u de meegeleverde cd-rom in het station van uw computer. Wacht tot het is geladen en selecteer vervolgens "Stuurprogramma installeren". Na het einde van het proces moet u mogelijk het systeem opnieuw opstarten.

Aanbevolen: