Een Kolom Hernoemen In Excel

Inhoudsopgave:

Een Kolom Hernoemen In Excel
Een Kolom Hernoemen In Excel

Video: Een Kolom Hernoemen In Excel

Video: Een Kolom Hernoemen In Excel
Video: ICDL Excel Part1:Inserting row,column,Adding sheet and rename it /Wrap text in cell/Freeze row_colum 2024, Mei
Anonim

In Microsoft Office Excel kunt u uw eigen naam toewijzen aan een afzonderlijke cel of aan een heel gebied van een tabel. Meestal wordt deze mogelijkheid gebruikt voor het gemak van toegang tot benoemde gegevens uit formules, om niet elke keer adressen op te geven. Het toewijzen en wijzigen van de namen die zijn toegewezen aan gebieden in het werkblad is eenvoudig en kan op verschillende manieren.

Een kolom hernoemen in Excel
Een kolom hernoemen in Excel

Noodzakelijk

Tabel-editor Microsoft Office Excel 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Selecteer het benoemde gebied waarvan u de naam wilt wijzigen. Als het een kolom is, klikt u op de kop. Boven de tabel, boven de kolomkoppen, bevindt zich de formulebalk. Het adres van de huidige cel wordt weergegeven in de meest linkse marge van deze regel. Na het selecteren van een benoemd bereik of een aparte cel, moet het adres daarin worden vervangen door de naam die aan het bereik is toegewezen. Als dit na de selectie van de kolom niet gebeurde, werd de naam niet aan de hele kolom toegewezen, maar aan een bepaalde groep cellen erin. Markeer de cellen van de kolom geleidelijk van boven naar beneden, wacht tot de naam in dit veld verschijnt en ga verder met de volgende stap.

Stap 2

Selecteer de kolomnaam in de linkermarge van de formulebalk en typ een nieuwe. Gebruik in dit geval letters van het Russische of Latijnse alfabet, cijfers en een onderstrepingsteken, waarvan het totale aantal niet meer dan 255 tekens mag bedragen. Wanneer u klaar bent met typen, drukt u op Enter en de nieuwe naam van de selectie wordt vastgezet.

Stap 3

De tweede stap kan worden vervangen door een dialoogvenster te gebruiken met meer gedetailleerde instellingen voor celnaamgeving. Om het aan te roepen, gaat u naar het tabblad Formules en opent u in de groep Gedefinieerde namen met opdrachten de vervolgkeuzelijst Naam toewijzen. Het gewenste item op deze lijst heeft exact dezelfde naam - "Wijs een naam toe".

Stap 4

Voer in het veld "Naam" van het dialoogvenster "Naam maken" een nieuwe naam in voor de kolom. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Regio" een afzonderlijk blad of een hele werkmap waarvan de formules deze naam moeten kunnen gebruiken. In het veld "Opmerking" kunt u verklarende tekst typen. Het is niet nodig om de waarde in het veld "Bereik" te wijzigen, omdat: Excel heeft het gemarkeerde bereikadres er al in geplaatst. Klik op OK en de kolomnaam wordt gewijzigd.

Stap 5

Vaak betekent het veranderen van de naam van kolommen een heel andere operatie - het veranderen van de adresseringsmethode. Standaard worden kolommen in Excel-tabellen aangeduid met Latijnse letters, die worden gebruikt als kolomadressen. Letteraanduidingen kunnen worden vervangen door cijfers. Als u precies deze of de tegenovergestelde bewerking moet uitvoeren, doet u dit via de Excel-instellingen. Open in 2010 het menu met de knop Bestand en selecteer Opties. In de 2007-versie heet deze knop Office en om toegang te krijgen tot de instellingen, klikt u op de knop "Excel-instellingen" in het menu.

Stap 6

Ga naar het gedeelte "Formules" van het instellingenvenster van de editor en vink in het gedeelte "Werken met formules" het selectievakje "R1C1 linkstijl" aan of uit. Klik op OK en de manier waarop de kolomkoppen worden geadresseerd, verandert.

Aanbevolen: