Hoe Een Computer Op Afstand Te Bedienen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computer Op Afstand Te Bedienen?
Hoe Een Computer Op Afstand Te Bedienen?

Video: Hoe Een Computer Op Afstand Te Bedienen?

Video: Hoe Een Computer Op Afstand Te Bedienen?
Video: Как легко настроить удаленный рабочий стол в Windows 10 2024, Mei
Anonim

Afstandsbediening van andere computers wordt uitgevoerd met behulp van speciale software. Tegelijkertijd is het opzetten van deze programma's vrij laagdrempelig.

Hoe een computer op afstand te bedienen?
Hoe een computer op afstand te bedienen?

Mogelijke oplossingen

Afstandsbediening van andere computers wordt uitgevoerd door via internet met hen te communiceren. Hiervoor zijn speciale datatransmissiekanalen uitgevonden, waarmee stuursignalen worden verzonden en ontvangen. Het is vermeldenswaard vooraf dat het besturen van een andere computer alleen mogelijk is met toestemming van de gebruiker van de bestuurde computer, omdat het systeem op elk werkstation wordt geconfigureerd.

Als tot voor kort het op afstand bedienen van computers alleen mogelijk was voor technici die alleen de middelen van het besturingssysteem voor dit doel gebruikten, zijn er vandaag al een groot aantal toepassingen voor toegang tot elke computer die met internet is verbonden. Een van deze programma's heet LogMeIn. Met deze applicatie kunt u een heel netwerk van aangesloten computers organiseren en het volledige beheerproces centraliseren. Met LogMeIn kunt u gratis maximaal tien computers op één account aansluiten. Een andere even populaire toepassing voor afstandsbediening is Team Viewer. Met zijn hulp kunt u dezelfde processen uitvoeren als bij LogMeIn, maar Team Viewer heeft een aantal duidelijke voordelen.

LogMeIn

Ga naar de LogMeIn-website. Voordat u de applicatie gebruikt, moet u een account maken waarmee alle externe computers worden verbonden. Na het aanmaken van een account kunt u werkstations toevoegen aan de site. Tijdens het toevoegen wordt u gevraagd het programma te downloaden om het op een externe computer te installeren. Tijdens de installatie moet u uw accountgegevens invoeren zodat de computer de beheerder kan identificeren. Start na de installatie uw computer opnieuw op. De applicatie start automatisch wanneer het besturingssysteem opstart. De status van de externe computer wordt weergegeven in de lijst met alle computers op de LogMeIn-site van waaruit deze wordt beheerd.

Teamviewer

Bediening op afstand met Team Viewer verschilt van LogMeIn, ten eerste is het niet nodig om via een browser te werken. Er zijn twee versies van applicaties: de eerste is bedoeld voor beheer, de tweede is geïnstalleerd op beheerde computers. Het werkingsprincipe van Team Viewer is standaard. Er wordt een account aangemaakt waarmee andere computers in het netwerk zijn verbonden. De huidige status van de slave-computers wordt weergegeven in een speciaal venster van de master-applicatie.

Aanbevolen: