Hoe Een Computer Op Afstand Bedienen Via Internet?

Hoe Een Computer Op Afstand Bedienen Via Internet?
Hoe Een Computer Op Afstand Bedienen Via Internet?

Video: Hoe Een Computer Op Afstand Bedienen Via Internet?

Video: Hoe Een Computer Op Afstand Bedienen Via Internet?
Video: How to Remotely Control Your Computer Using Any Device (access your desktop from anywhere) 2024, Mei
Anonim

Soms moeten computergebruikers hun computer op afstand bedienen. Daar zijn genoeg redenen voor. U bent bijvoorbeeld thuis en de computer van een familielid bevat belangrijke documenten die nodig zijn voor een dringende kwestie. Of andersom - u bent op vakantie en u moet de bestanden die u in uw vrije tijd hebt ontwikkeld, ophalen van uw thuiscomputer.

Hoe een computer op afstand bedienen via internet?
Hoe een computer op afstand bedienen via internet?

Tegenwoordig zijn er een groot aantal applicaties waarmee u dit probleem zonder veel moeite kunt oplossen. Als vroeger alleen professionele netwerkbeheerders in staat waren tot dergelijke trucs, heeft tegenwoordig bijna elke min of meer zelfverzekerde gebruiker de mogelijkheid om zijn computer op afstand te bedienen.

Houd er rekening mee dat deze functie vereist dat uw thuiscomputer is ingeschakeld en verbonden met internet.

Om de afstandsbedieningsfunctie te implementeren, moet u een van de applicaties installeren die op deze manier kunnen werken. Er zijn nogal wat toepassingen, maar.

De beste keuze voor gebruik is TeamViewer of RAdmin. Deze programma's hebben het meeste vertrouwen verdiend en werken stabieler dan hun tegenhangers. Bovendien vereist dezelfde TeamViewer helemaal geen configuratie van de computer en het aangesloten apparaat. U hoeft alleen het programma op het ene en het andere apparaat te installeren en delen in te stellen.

In tegenstelling tot Radmin kun je met TeamViewer de meeste functies die je nodig hebt gratis gebruiken. Dit arsenaal aan mogelijkheden is voldoende voor comfortabel gebruik en het uitvoeren van alle noodzakelijke acties. Daarnaast sluit TeamViewer perfect aan op de gelijknamige mobiele applicatie, waardoor bestanden op een simpele smartphone beschikbaar zijn.

teamviewer
teamviewer

Het is gemakkelijk om het programma te gebruiken. Installeer het programma op beide apparaten en ga naar het hoofdvenster van het programma op de computer waarmee u verbinding gaat maken. Het hoofdscherm bevat de computer-ID en het wachtwoord om toegang te krijgen. Onthoud of noteer deze gegevens, en gebruik de "connect"-functie om verbinding te maken met deze computer op het externe apparaat. Het programma op dit apparaat vraagt om de ID en het wachtwoord dat u invoert. Dit is voldoende om een verbinding tot stand te brengen. Nu kun je een nogal grappige foto zien op de machine waarmee we zijn verbonden. De muis voert zelf acties uit en teksten worden getypt wanneer u met deze computer werkt via een externe interface.

Aanbevolen: