Hoe Een Poort Op Afstand Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Poort Op Afstand Te Openen
Hoe Een Poort Op Afstand Te Openen

Video: Hoe Een Poort Op Afstand Te Openen

Video: Hoe Een Poort Op Afstand Te Openen
Video: Poort elektrisch openen met BYOU – Kit BEAUTY 2024, Mei
Anonim

Het op afstand openen van een poort in het Microsoft Windows-besturingssysteem kan worden uitgevoerd met behulp van een gespecialiseerd hulpprogramma dat Netsh is ontworpen om netwerkparameters te configureren.

Hoe een poort op afstand te openen
Hoe een poort op afstand te openen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken om de gewenste poort op afstand te openen en voer de cmd-waarde in het tekstveld van de zoekbalk in.

Stap 2

Bevestig de uitvoering van de opdracht door op de knop "Zoeken" te klikken en roep het contextmenu van het gevonden "Opdrachtregel"-element op door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 3

Geef Uitvoeren als beheerder op en voer netsh (voor Windows OS vóór XP) of netsh advfirewall (voor Windows OS Vista of hoger) in het tekstvak van de opdrachtinterpreter in.

Stap 4

Gebruik de volgende syntaxis om de procedure voor het openen van de poort uit te voeren: netsh advfirewall firewalladd regelnaam = toepassingsnaam dir = in actie = allowprotocol = TCP lokale poort = poortnummer Bevestig de opdracht door op de functietoets Enter te drukken.

Stap 5

Onthoud dat de procedure voor het op afstand openen van de vereiste poort een voorlopige verbinding met de geselecteerde computer impliceert. Hiervoor moet u op de computer op de externe computer inloggen met het beheerdersaccount en de waarde netsh advfirewall set machine win2008-2 (voorbeeld voor Windows Server 2008) invoeren in het tekstvak van de opdrachtprompttool. Daarna moet u de uitvoering van het verbindingscommando bevestigen door op de functietoets Enter te drukken.

Stap 6

Bepaal de huidige configuratie van het IP-adres, de gateway, het subnetmasker en de DNS-server door netsg interface ip show config in te voeren in het tekstvak van de opdrachtinterpreter en druk op de functietoets Enter om de opdracht te bevestigen.

Stap 7

Gebruik de optie om de Windows-firewall in of uit te schakelen door netsh advfirewall set currentprofile state on of netsh advfirewall set currentprofile state off in te voeren en bevestig uw keuze door op de functietoets Enter te drukken.

Aanbevolen: