Hoe Het Gedownloade Lettertype Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Gedownloade Lettertype Te Installeren
Hoe Het Gedownloade Lettertype Te Installeren

Video: Hoe Het Gedownloade Lettertype Te Installeren

Video: Hoe Het Gedownloade Lettertype Te Installeren
Video: How to: lettertypes downloaden en installeren 2024, April
Anonim

Nieuwe lettertypen in het systeem zijn niet alleen nodig voor ontwerpers. Iedereen die chat gebruikt, met teksten werkt of gewoon graag inscripties en logo's maakt in dezelfde Photoshop, besluit vroeg of laat voor de verandering eens nieuwe fonts te zoeken. Maar na het zoeken naar een lettertype rijst een andere vraag: hoe installeer je dit lettertype zodat je er later mee kunt werken?

Hoe het gedownloade lettertype te installeren
Hoe het gedownloade lettertype te installeren

instructies:

Stap 1

Open de bestandsbeheerder met het gedownloade lettertypebestand. Vaak zijn deze bestanden verpakt in archieven. Voordat u met een lettertype gaat werken, moet u het uitpakken in een voor u geschikte map.

Stap 2

Open het menu "Start" en selecteer "Configuratiescherm".

Stap 3

In het configuratiescherm moet u een map met de naam "Lettertypen" vinden. Open het met een dubbelklik.

Stap 4

Selecteer in het venster met lettertypen de menu-items "Bestand" - "Lettertype installeren". Het is vermeldenswaard dat het in het Windows 7-besturingssysteem voldoende is om met de rechtermuisknop op een willekeurige plaats in de vensterruimte te klikken, het contextmenu op te roepen en vervolgens de optie "Lettertype installeren" te selecteren.

Stap 5

Selecteer het lettertypebestand in het dialoogvenster. Zodra u het gewenste bestand opgeeft, herkent het systeem automatisch het lettertype en de naam.

Stap 6

Markeer het gewenste lettertype (als er meerdere in het lettertypebestand waren) en klik op de knop "Ok" (in Windows7 is er een vergelijkbare knop "Installeren"). Vervolgens ziet u een venster waarin het installatieproces wordt weergegeven, waarna uw lettertype helemaal klaar is voor gebruik.

Stap 7

Controleer of het lettertype werkt - start uw favoriete teksteditor of grafische editor en zoek degene die u zojuist hebt geïnstalleerd in het lettertypeselectiemenu. Of u kunt het lettertype direct vanuit het lettertypelijstvenster controleren - selecteer het gewenste lettertype en dubbelklik erop met de linkermuisknop - een voorbeeld van het opschrift verschijnt in uw grafische editor.

Stap 8

Houd er rekening mee dat als dit lettertype geen Cyrillisch (Russische letters) ondersteunt, wanneer u het probeert te gebruiken om iets in het Russisch te schrijven, u onbegrijpelijke tekens ziet in plaats van tekst.

Aanbevolen: