De Standaard Bios-instellingen Instellen

Inhoudsopgave:

De Standaard Bios-instellingen Instellen
De Standaard Bios-instellingen Instellen

Video: De Standaard Bios-instellingen Instellen

Video: De Standaard Bios-instellingen Instellen
Video: [Hindi] How to restore your bios to default | How to reset bios settings 2024, April
Anonim

Voordat het hoofdbesturingssysteem wordt geladen, wordt de computer bestuurd door het basisinvoer- / uitvoersysteem - BIOS. De firmware bevat de protocollen voor het controleren van de bruikbaarheid van apparaten die nodig zijn om te gaan werken, evenals de procedure voor het starten van het opstarten van het hoofdbesturingssysteem. De computergebruiker kan deze procedures wijzigen en het komt vaak voor dat de resultaten van dergelijke interventies moeten worden geëlimineerd door de standaard fabrieksinstellingen van de BIOS-parameters terug te zetten.

De standaard bios-instellingen instellen
De standaard bios-instellingen instellen

instructies:

Stap 1

Verwijder de oplaadbare batterij die in het moederbord is geïnstalleerd en die stroom levert aan de chip die een record van de huidige BIOS-instellingen opslaat. Dit is de meest radicale en betrouwbare methode, maar het vereist fysieke, geen softwaremanipulaties, dus eerst moet je het besturingssysteem afsluiten, de computer loskoppelen van het netwerk, het zijpaneel van de systeemeenheid verwijderen en deze zelfde batterij vinden ("pil") op het moederbord. Haast u niet om de batterij terug te installeren - voor meer vertrouwen wordt meestal aanbevolen om vijf minuten te wachten en vervolgens alle bovenstaande manipulaties in omgekeerde volgorde uit te voeren.

Stap 2

Reset het BIOS naar de fabrieksinstellingen met behulp van de juiste jumper op het moederbord - deze optie kan de hierboven beschreven batterijmanipulatie vervangen. Om dit te doen, moet u ook directe toegang krijgen tot de "binnenkant" van de computer door een van de panelen (meestal de linkerkant) van de behuizing te verwijderen. Zoek naar de vereiste jumper in de buurt van de batterij - het opschrift CLR_CMOS of CCMOS moet op het bord ernaast worden geëtst. Door deze jumper naar een andere positie te verplaatsen, keert u terug naar de oorspronkelijke BIOS-instellingen.

Stap 3

Gebruik de BIOS-resetfunctie in het bedieningspaneel van dit basis I/O-systeem. Om dit te doen, start u de herstartprocedure van het hoofdbesturingssysteem en opent u het BIOS-instellingenpaneel - meestal wordt dit gedaan door tijdens het opstartproces op de Delete-toets te drukken, maar afhankelijk van de gebruikte versie kunnen deze ook F1, F2 zijn F10, Esc of zelfs CTRL + toetscombinaties ALT, CTRL + alt="Image" + ESC, CTRL + alt="Image" + INS. Informatie over wat er precies moet worden ingedrukt, verschijnt in de regel op het juiste moment linksonder in het scherm in het Engels. Eenmaal in het instellingenpaneel, is het het beste om de help (F1-toets) te bellen en de knop te vinden die is toegewezen aan de fabrieksresetfunctie - het bijbehorende item kan bijvoorbeeld worden geformuleerd als Optimale standaardwaarden laden en worden toegewezen aan de F9-functietoets. Door op de gewenste knop te drukken, verlaat u het paneel, terwijl u de aangebrachte wijzigingen opslaat.

Aanbevolen: