Het Standaard BIOS Configureren

Inhoudsopgave:

Het Standaard BIOS Configureren
Het Standaard BIOS Configureren

Video: Het Standaard BIOS Configureren

Video: Het Standaard BIOS Configureren
Video: PC BIOS Settings 2024, April
Anonim

BIOS is een systeem voor het invoeren en invoeren van opdrachten. Alle informatie over deze commando's staat in een kleine chip op het moederbord. BIOS start als een programma nadat u op de aan/uit-knop hebt gedrukt. Als sommige parameters onjuist zijn geconfigureerd, wordt het onmogelijk om de computer op te starten, in welk geval het nodig is om de instellingen te resetten.

Het standaard BIOS configureren
Het standaard BIOS configureren

Het is nodig

Een computer met een actief moederbord

instructies:

Stap 1

Heel vaak zijn onjuiste BIOS-opdrachtinstellingen de oorzaak van computerstoringen. Bij het overklokken van een processor is het bijvoorbeeld belangrijk om de frequentie-intervallen aan te houden. Als u deze regel overtreedt, worden constante herstarts uw vaste gasten. De gemakkelijkste uitweg is om de instellingen te wijzigen en ze terug te zetten naar de "Standaard"-waarde.

Stap 2

Om deze bewerking uit te voeren, moet u uw computer opnieuw opstarten. Klik op het bureaublad op het menu "Start" en selecteer het item "Afsluiten". Afhankelijk van de versie van het systeem, moet u mogelijk opnieuw op het pictogram "Afsluiten" klikken of de juiste regel in het vervolgkeuzemenu selecteren.

Stap 3

Nadat het Shutdown-scherm is verdwenen, start de computer op, in het bijzonder worden alle aangesloten apparaten gecontroleerd. Druk op de Delete-toets om naar het BIOS SETUP-menu te gaan (Als u Setup opent, wordt u geïnformeerd over het openen van dit menu). Selecteer in het hoofdvenster de regel Load File-Safe Defaults of Load Optimized Defaults. Alle eerder gemaakte wijzigingen worden afgewezen en het BIOS haalt de vorige instellingen uit een speciaal bestand.

Stap 4

Om de computer vanuit dit menu opnieuw op te starten, selecteert u de regel Save & Exit Setup of drukt u op de sneltoets F10. In het kleine venster dat verschijnt, moet u het Y-teken of het woord Ja invoeren. Druk op de Enter-toets om de bewerking te voltooien.

Stap 5

Maar dit is niet de enige manier. Het gebeurt zo dat de computer niet wordt ingeschakeld na het indrukken van de felbegeerde knop. Als het probleem niet in de voeding zit, die geschikt is voor de knop, gaat de systeemeenheid om de een of andere reden niet aan. Hier zou de beste oplossing zijn om de zijpanelen van de systeemeenheid te openen. U moet de jumper 5 seconden of langer naast de BIOS-chip plaatsen.

Stap 6

In dit geval helpt het ook om de batterij eruit te trekken en vervolgens terug te plaatsen. Opgemerkt moet worden dat het aantal seconden ongewijzigd blijft, d.w.z. vanaf 5 en meer.

Aanbevolen: