Hoe Terug Te Keren Naar Het Standaard Windows-thema

Inhoudsopgave:

Hoe Terug Te Keren Naar Het Standaard Windows-thema
Hoe Terug Te Keren Naar Het Standaard Windows-thema

Video: Hoe Terug Te Keren Naar Het Standaard Windows-thema

Video: Top 5 voorgeïnstalleerde handige Windows 10 programma's 2022, December
Anonim

Een "thema" in het Windows-besturingssysteem is een reeks grafische elementen voor het verfraaien van de systeeminterface, aangevuld met een individueel schema voor het aankondigen van systeemgebeurtenissen. De OS-distributie wordt standaard geleverd met een aantal van dergelijke schema's, waaruit de gebruiker het schema kan kiezen dat het beste bij hem past. Toegegeven, gebruikers van niet alle versies van Windows hebben toegang tot deze luxe, maar niet iedereen hoeft zich te verbazen over het probleem om terug te keren naar het oorspronkelijke ontwerp van de interface.

Hoe terug te keren naar het standaard Windows-thema
Hoe terug te keren naar het standaard Windows-thema

instructies:

Stap 1

Begin door met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding op uw bureaublad te klikken als u wilt terugkeren naar het standaard Windows-thema in de XP-versie van dat systeem. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt de regel "Eigenschappen". De themaselectie wordt op het allereerste tabblad ("Thema's") van het geopende venster ("Eigenschappen: Weergave") geplaatst - dit is een vervolgkeuzelijst onder het bijschrift "Thema's". Vouw het uit door met de muis te klikken of door op de sneltoets alt = "Afbeelding" en de pijl-omlaag te drukken, en selecteer vervolgens in de lijst het thema dat u als standaard beschouwt voor uw OS-versie - klik bijvoorbeeld op de regel "Klassiek". Klik daarna op de knop "OK" of "Toepassen" en het systeem zal het uiterlijk en het geluidsontwerp van de grafische interface wijzigen in overeenstemming met de gemaakte keuze.

Stap 2

Als u een latere versie van dit besturingssysteem gebruikt (Windows Vista of Windows 7), selecteert u na het klikken op de achtergrondafbeelding van het bureaublad het gedeelte "Personalisatie" in het menu en daarin het item "pas het standaard Windows-thema toe ". Dit is voldoende voor de normale werking om terug te keren naar het basisthema van het besturingssysteem.

Stap 3

Als de bewerking van het herstellen van het standaardthema niet werkt in de normale modus, dan heb je verschillende opties om alles weer op zijn plaats te zetten. Een daarvan is om de laatste van de correct werkende versies van het systeem vanaf het herstelpunt te reproduceren. Een andere is om de installatieschijf van het besturingssysteem te gebruiken door de installatiebewerking uit te voeren in de updatemodus. De derde is om te proberen zelfstandig de service te starten of opnieuw te starten die verantwoordelijk is voor de juiste werking van thema's. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer", selecteer "Beheren" en zoek het gedeelte "Services en toepassingen" in het linkerdeelvenster van het gestarte onderdeel. Nadat u het hebt geopend, zoekt en selecteert u de regel "Thema's" in het rechterdeelvenster en klikt u vervolgens in het middelste deelvenster op de link "Uitvoeren" of "Opnieuw opstarten".

Populair per onderwerp