Hoe Een Dynamische Schijf Naar Standaard Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Dynamische Schijf Naar Standaard Te Converteren
Hoe Een Dynamische Schijf Naar Standaard Te Converteren

Video: Hoe Een Dynamische Schijf Naar Standaard Te Converteren

Video: Hoe Een Dynamische Schijf Naar Standaard Te Converteren
Video: Nieuwe Harde schrijf word niet erkend in Windows 10 of gebruikt harde schrijf in ander formaat 2024, April
Anonim

Er zijn situaties waarin het nodig is om een dynamische schijf naar een standaardschijf te converteren, bijvoorbeeld door het besturingssysteem opnieuw te installeren of verbinding te maken met een andere computer. Er is een traditionele manier, maar het omvat een volledige kopie van alle informatie, gevolgd door het formatteren van de schijf. Deze methode is echter niet altijd mogelijk.

Hoe een dynamische schijf naar standaard te converteren
Hoe een dynamische schijf naar standaard te converteren

Noodzakelijk

Testschijf

instructies:

Stap 1

Er is een manier om een dynamische schijf naar een standaardschijf te converteren zonder gegevens te verliezen.

Download het archief met het TestDisk-programma en pak het uit op een geschikte plaats. Zoek en voer testdisk_win.exe uit in de win-map. In het geopende venster verschijnt een menu waarin u het item Aanmaken moet selecteren.

Stap 2

Er wordt een lijst weergegeven met alle schijven die op de computer zijn aangesloten, inclusief externe media. Selecteer de schijf die u wilt converteren, wijs Doorgaan aan en druk op de Enter-toets.

Stap 3

In de lijst met platforms (Intel, MAC, Xbox, enz.), waarop de schijf is aangesloten, moet u uw eigen platform selecteren. Druk op de Enter-toets.

Stap 4

Selecteer in de volgende menulijst Analyseren, druk op Enter.

Stap 5

Informatie over de structuur van de geselecteerde schijf wordt weergegeven. Om de partitiestructuur later te kunnen herstellen, moet u een eerste back-up maken. Selecteer vervolgens Doorgaan.

Als de schijf een groot aantal fouten bevat, kan de procedure voor deze stap behoorlijk lang duren. Na voltooiing wordt een lijst weergegeven met alle beschikbare partities op de schijf. Door een sectie te selecteren en op de "P"-toets te drukken, kunt u de bestanden en mappen die zich daarin bevinden bekijken. Indien nodig kunnen ze met de "C"-toets over de schijven worden verplaatst. Druk op de Enter-toets.

Stap 6

Druk nu op de knop Schrijven, druk in het bevestigingsvenster op "Y", waarna de transformatie van de schijfstructuur begint.

Start uw computer opnieuw op nadat u het proces hebt voltooid. Als de schijf niet wordt weergegeven in Verkenner, koppelt u deze los en sluit u deze opnieuw aan op uw computer.

Aanbevolen: