Hoe De Laatste Actie In Photoshop Ongedaan Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe De Laatste Actie In Photoshop Ongedaan Te Maken
Hoe De Laatste Actie In Photoshop Ongedaan Te Maken

Video: Hoe De Laatste Actie In Photoshop Ongedaan Te Maken

Video: Hoe De Laatste Actie In Photoshop Ongedaan Te Maken
Video: Photoshop Drag and Drop Fix for CS6 CS5 CS4 Windows 7, Windows 8 And Windows 10 2024, April
Anonim

Wanneer u met afbeeldingen in Photoshop werkt, moet u mogelijk de vorige stap ongedaan maken en terugkeren naar de oorspronkelijke afbeelding. Om terug te keren naar het vorige resultaat, moet u verschillende acties uitvoeren.

Hoe de laatste actie in Photoshop ongedaan te maken
Hoe de laatste actie in Photoshop ongedaan te maken

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - elke versie van het Photoshop-programma.

instructies:

Stap 1

Het werken met afbeeldingen is een spannende bezigheid die bepaalde kennis en vaardigheden van de fotograaf vereist. Maar zelfs een ervaren Photoshop-gebruiker krijgt vaak te maken met situaties waarin je tijdens het werken aan een nieuw meesterwerk een paar stappen terug moet gaan.

Stap 2

U kunt in elke bewerkingsfase wijzigingen aanbrengen in de verwerkte foto. Toegegeven, voordat je aan het werk gaat, moet je natuurlijk een afbeelding openen. Om dit te doen, volstaat het om tegelijkertijd op de toetsenbordtoetsen Alt + Shift + Ctr + O of in het menu "Bestand" in het werkpaneel te drukken, de optie "Openen als" te selecteren en vervolgens de locatie van de afbeelding en het formaat ervan.

Stap 3

Ga vervolgens naar directe verwerking. En als u wijzigingen moet aanbrengen en terug moet gaan, kijk dan in het gedeelte "Bewerken" op het werkpaneel. Hier kunt u de nodige bewerkingen uitvoeren door de juiste optie te selecteren: "Ongedaan maken", "Een stap terug" en "Een stap terug".

Stap 4

Voor het gemak kunt u de "sneltoetsen" gebruiken: Ctrl + Z - om de laatste actie ongedaan te maken, Shift + Ctrl + Z - om een stap vooruit te zetten en Alt + Ctrl + Z - om een stap terug te doen.

Stap 5

U kunt ook de volledige geschiedenis van afbeeldingswijzigingen in Photoshop bekijken door de juiste bewerking te selecteren in het menu Venster van het bovenste paneel. Vink in deze sectie het vakje "Geschiedenis" aan en er verschijnt een tabel in het werkvenster met alle acties die met de afbeelding zijn uitgevoerd.

Stap 6

Om de wijzigingen die in elk stadium van de beeldverwerking zijn aangebracht, te annuleren, volstaat het om de vereiste bewerking op het scherm "Geschiedenis" te vinden en ernaar terug te keren door erop te klikken met de linkermuisknop. In dit geval bevindt u zich precies bij de bewerkingsstap die u aangeeft.

Stap 7

Als u alle eerder uitgevoerde acties op de foto wilt opslaan, houdt u de conceptafbeelding voor uzelf. Het kan immers zijn dat u het nog nodig heeft. En om niet in de war te raken in de foto's, verzin er bij het opslaan een naam voor, waarmee je gemakkelijk door al je foto's kunt navigeren, klaar en nog in de verwerkingsfase.

Aanbevolen: