Een Actie Ongedaan Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Actie Ongedaan Maken In Photoshop
Een Actie Ongedaan Maken In Photoshop

Video: Een Actie Ongedaan Maken In Photoshop

Video: Een Actie Ongedaan Maken In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, April
Anonim

Adobe Photoshop is een krachtig hulpmiddel voor digitale beeldbewerking. Dit is een hulpmiddel om professionele problemen op te lossen. Door de focus op de professionele omgeving staat Photoshop niet bekend om zijn eenvoud. Daarom hebben beginners die Photoshop gebruiken veel vragen. Een van de eerste zal misschien gaan over het ongedaan maken van de wijzigingen die in Photoshop zijn aangebracht.

Een actie ongedaan maken in Photoshop
Een actie ongedaan maken in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Maak de laatste actie die je hebt ondernomen ongedaan. Selecteer hiervoor het item "Bewerken" in het hoofdmenu van de applicatie. Klik in het vervolgkeuzemenu dat wordt geopend op het item waarvan de naam begint met het woord "Ongedaan maken". De naam van dit item bestaat uit het woord "Ongedaan maken" gevolgd door de naam van het laatst toegepaste instrument of uitgevoerde handeling. Daarom kunt u altijd zien welke bewerking wordt geannuleerd. In plaats van het opgegeven menu-item te selecteren, kunt u op de sneltoets Ctrl + Z drukken. Houd er rekening mee dat deze bewerking slechts één laatste actie ongedaan maakt. Als u hetzelfde menu-item opnieuw selecteert of op Ctrl + Z drukt, wordt de ongedaan gemaakte bewerking herhaald.

Stap 2

Maak meerdere acties achter elkaar ongedaan. Selecteer in het hoofdmenu "Bewerken" en vervolgens "Step Backward". Doe dit meerdere keren. In plaats van een menu-item te selecteren, kunt u op de toetsencombinatie Alt + Ctrl + Z drukken. Acties worden achtereenvolgens geannuleerd, in omgekeerde volgorde van uitvoering. In dit geval worden alleen de acties die zijn uitgevoerd met betrekking tot de huidige afbeelding geannuleerd. Acties zoals het kiezen van een kleur of penseel worden niet geannuleerd.

Stap 3

Annuleer actiegroep met één klik. Open de lijst met geschiedenis van afbeeldingswijzigingen. Klik hiervoor op het tabblad "Geschiedenis" in het paneel aan de rechterkant. De lijst met de geschiedenis van wijzigingen bevat een aantal items die de acties weergeven die op de afbeelding zijn uitgevoerd. Scroll omhoog in de lijst. Zoek het item dat de actie weergeeft waarnaar u wilt terugkeren. Klik op het geselecteerde item.

Aanbevolen: