Een Schijf Opnieuw Formatteren

Inhoudsopgave:

Een Schijf Opnieuw Formatteren
Een Schijf Opnieuw Formatteren

Video: Een Schijf Opnieuw Formatteren

Video: Een Schijf Opnieuw Formatteren
Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2024, Mei
Anonim

Het formatteren van uw harde schijf is van tijd tot tijd nodig als u besluit uw computer bij te werken, deze te verwijderen van virussen, het besturingssysteem opnieuw te installeren en uw gegevens op te ruimen. Het formatteren van een harde schijf is eenvoudig - in wezen gaat formatteren over het maken van een nieuw bestandssysteem, klaar om het besturingssysteem helemaal opnieuw te installeren en het schrijven van nieuwe gegevens. U kunt de schijf ook opnieuw formatteren en slechte sectoren en onnodige gegevens verwijderen.

Een schijf opnieuw formatteren
Een schijf opnieuw formatteren

instructies:

Stap 1

Om de harde schijf in Windows opnieuw te formatteren, bereidt u een opstartschijf voor waarvan u het besturingssysteem kunt installeren en kopieert u vervolgens alle bestanden en mappen die u wilt bewaren voor verder werk met de computer naar een aparte harde schijf.

Stap 2

Plaats de schijf van het besturingssysteem in het station en start de computer, nadat u het BIOS eerder zo heeft geconfigureerd dat het opstart vanaf de cd.

Stap 3

Selecteer de harde schijf waarop u Windows wilt installeren tijdens het installatieproces, en dan zal het installatieprogramma u vragen om de harde schijf te formatteren voordat het systeem wordt opgestart, of deze over de vorige te installeren.

Stap 4

Selecteer de formaatoptie om een NTFS-bestandssysteem te maken. Wacht tot het formatteren is voltooid, waarna het installatieproces van Windows begint. U moet even wachten totdat de installatie is voltooid.

Stap 5

Op Mac OS-besturingssystemen moet het formatteren van de harde schijf ook gemakkelijk voor u zijn. Om een partitie op de harde schijf te formatteren, opent u het programma Schijfhulpprogramma dat in het systeem is ingebouwd. U ziet een lijst met alle secties van de computer, en onder hen selecteert u degene die u opnieuw wilt formatteren.

Stap 6

Klik vervolgens op het tabblad "Wissen". Selecteer het bestandssysteemtype voor de partitie na het formatteren (bijvoorbeeld Mac OS X Journal) en wis de gegevens permanent na het formatteren van de partitie.

Stap 7

Om de hele harde schijf, inclusief alle partities, opnieuw te formatteren, installeert u Mac OS opnieuw vanaf de externe installatie-cd.

Aanbevolen: