Hoe Een Verwijderde Prullenbak Terug Te Krijgen Van Desktop

Inhoudsopgave:

Hoe Een Verwijderde Prullenbak Terug Te Krijgen Van Desktop
Hoe Een Verwijderde Prullenbak Terug Te Krijgen Van Desktop

Video: Hoe Een Verwijderde Prullenbak Terug Te Krijgen Van Desktop

Video: Hoe Een Verwijderde Prullenbak Terug Te Krijgen Van Desktop
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, April
Anonim

U kunt het prullenbakpictogram terugzetten op het bureaublad met eenvoudige acties die beschikbaar zijn voor elke gebruiker, of door het register van het besturingssysteem te bewerken, wat niet wordt aanbevolen voor degenen die net de basis van computervaardigheden leren.

Hoe een verwijderde prullenbak terug te krijgen van desktop
Hoe een verwijderde prullenbak terug te krijgen van desktop

instructies:

Stap 1

Misschien heb je het prullenbakpictogram per ongeluk van het bureaublad verwijderd of juist expres tijdens het instellen van het scherm, de achtergrond, de screensaver, enz. Als dit is gebeurd en u weet niet meer hoe u alles op zijn plaats moet terugzetten, gaat u als volgt te werk. Klik met de rechtermuisknop in een vrij gedeelte van het bureaublad en selecteer de opdracht "Personaliseren" in het contextmenu.

Stap 2

Klik aan de linkerkant van het venster op de link "Bureaubladpictogrammen wijzigen". Schakel in het nieuwe dialoogvenster het selectievakje voor het item Prullenbak in en klik op OK. Vanaf nu zou het prullenbakpictogram op het bureaublad moeten verschijnen. Als dit niet is gebeurd, is het deel van het register dat verantwoordelijk is voor deze actie gewijzigd.

Stap 3

Om het register te bewerken, opent u het dialoogvenster Uitvoeren vanuit het menu Start of drukt u tegelijkertijd op de toetsen Win (Windows-logotoets) en R. Voer de regedit-opdracht in het invoerveld in en druk op Enter of de knop OK. De OS-hulpprogramma "Registry Editor" wordt gestart. Hier moet u in het menu aan de linkerkant van de venstermappen openen: HKEY_CURRENT_USER, dan Software, Microsoft, Windows, CurrentVersion, Explorer en HideDesktopIcons.

Stap 4

Nadat u de laatste directory hebt geopend, selecteert u de sectie ClassicStartMenu en selecteert u door met de rechtermuisknop op de regel met de waarde {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} het menu-item "Wijzigen" te selecteren. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u 0 moet invoeren in het veld "Waarde" en op de knop OK moet klikken om wijzigingen aan te brengen. U kunt de register-editor en alle geopende toepassingen sluiten en vervolgens de computer opnieuw opstarten - het prullenbakpictogram verschijnt pas na de volgende keer opstarten van het besturingssysteem.

Aanbevolen: