Hoe Verander Ik Windows Xp Naar Windows 7

Inhoudsopgave:

Hoe Verander Ik Windows Xp Naar Windows 7
Hoe Verander Ik Windows Xp Naar Windows 7

Video: Hoe Verander Ik Windows Xp Naar Windows 7

Video: Hoe Verander Ik Windows Xp Naar Windows 7
Video: Transformation Windows 7 to Windows XP 2024, Mei
Anonim

Windows 7 is een van de nieuwste versies van het besturingssysteem van Microsoft. Er zijn echter gebruikers die de populaire versie van Windows XP zullen blijven gebruiken. U kunt uw besturingssysteem bijwerken met behulp van het installatieprogramma van Microsoft.

Hoe verander ik windows xp naar windows 7
Hoe verander ik windows xp naar windows 7

Een systeemupgrade voorbereiden

Verbind uw computer met internet zodat updates kunnen worden gedownload tijdens de systeeminstallatie. Sluit het antivirusprogramma en alle gebruikerstoepassingen die momenteel geopend zijn. Plaats de opstartdiskette van Windows 7 in het station en wacht tot het installatieprogramma start. Selecteer "Upgrade naar Windows 7" in het hoofdmenu. In dit geval blijven alle aangepaste instellingen ongewijzigd. Houd er rekening mee dat hiervoor een gelicentieerde versie van XP op de computer moet zijn geïnstalleerd, anders wordt u gevraagd de harde schijf te formatteren en een "schoon" systeem te installeren.

Zoek de Windows-productcode van 25 tekens. Het wordt meestal vermeld op de omslag van de installatieschijf of in een e-mail als Windows 7 is gekocht en gedownload van internet. Lees de gebruikersovereenkomst en geef toestemming om te installeren. De computer zal dan automatisch opnieuw opstarten. Houd er rekening mee dat u bovenstaande acties op een andere manier kunt uitvoeren. Om dit te doen, stelt u het BIOS in als de prioriteits-opstartapparaat-cd-rom en plaatst u de installatie-cd in het station. Wanneer de computer opstart, begint de automatische installatie van het systeem vanaf de schijf, waar u wordt gevraagd om de benodigde parameters te selecteren en direct door te gaan naar het installatieproces.

Installatieproces

Voltooi de systeeminstallatie. Op de pagina Belangrijke updates ophalen raden we u aan de nieuwste systeemupdates te downloaden om een succesvolle installatie te garanderen en uw computer te beschermen tegen verschillende bedreigingen. Om updates te ontvangen tijdens de installatie van Windows 7, moet de computer verbonden zijn met internet. Selecteer op de pagina Installatietype selecteren de optie Aangepast. Selecteer de partitie die Windows XP bevat (meestal station C:) en klik op Volgende. Stel de datum- en tijdinstellingen in die geschikt zijn voor uw regio, waarna de computer opnieuw wordt opgestart. Geef op het opstartscherm van Windows 7 een computernaam op en stel gebruikersaccounts in.

Doorloop de systeemactivatieprocedure door de licentiesleutel in te voeren met een van de beschikbare methoden. De overgang naar het activeren van het systeem wordt uitgevoerd via de taakbalk onderaan het scherm. Werk ook de systeemapparaatstuurprogramma's bij via de Device Manager-service in het systeemconfiguratiescherm.

Aanbevolen: