Een Programma Uitvoeren In DOS

Inhoudsopgave:

Een Programma Uitvoeren In DOS
Een Programma Uitvoeren In DOS

Video: Een Programma Uitvoeren In DOS

Video: Een Programma Uitvoeren In DOS
Video: MS-DOS Mode for Windows 10 2024, Mei
Anonim

In moderne versies van Windows is er geen DOS (Disk Operating System) besturingssysteem, maar is er een speciaal onderdeel dat de uitvoering van sommige DOS-commando's simuleert. Dit onderdeel wordt een opdrachtregelterminalemulator genoemd en de mogelijkheden zijn voldoende om programma's uit te voeren, maar of ze kunnen werken in de omgeving van moderne besturingssystemen, hangt af van het specifieke programma.

Een programma uitvoeren in DOS
Een programma uitvoeren in DOS

instructies:

Stap 1

Open een opdrachtregelterminal. Om dit te doen, kunt u het standaard Windows-dialoogvenster voor het starten van programma's gebruiken, dat wordt geopend door de opdracht Uitvoeren in het hoofdmenu op de knop Start te selecteren. Als uw versie van het besturingssysteem deze opdracht niet in het hoofdmenu heeft, gebruik dan de sneltoetscombinatie win + r. Voer in het startdialoogvenster de opdracht cmd in en klik op de knop "OK".

Stap 2

Als resultaat van de vorige stap wordt de opdrachtregelterminal gestart, een apart venster met witte letters op een zwarte achtergrond. Het kan niet worden uitgebreid tot volledig scherm, er is geen gebruikelijk menu met een reeks functies bovenaan en Windows-sneltoetsen werken er ook niet in. Er zijn echter verschillende opdrachten in het contextmenu met de rechtermuisknop op een zwarte achtergrond. In het bijzonder is er een invoegopdracht die nuttig kan zijn in de volgende stap.

Stap 3

Voer het volledige adres in van het uitvoerbare bestand van het programma dat u op de opdrachtregel wilt uitvoeren. Het is niet altijd handig om dit handmatig te doen, dus u kunt de kopieer- en plakbewerkingen gebruiken. U kunt het volledige pad kopiëren, bijvoorbeeld in Windows Verkenner - ga naar de map met het bestand dat u nodig hebt, selecteer en kopieer (ctrl + c) het pad in de adresbalk van de bestandsbeheerder. Schakel daarna terug naar de opdrachtregelterminal, klik met de rechtermuisknop ergens en selecteer de plakbewerking in het contextmenu. Voeg daarna de naam van het uitvoerbare bestand toe, gescheiden door een backslash ().

Stap 4

Als het programma dat u nodig hebt een snelkoppeling in het besturingssysteem heeft, kan in plaats van Explorer het volledige adres van het bestand worden gekopieerd in de eigenschappen ervan. Het is waar dat de waarde die naar het objectveld is gekopieerd, moet worden ontdaan van de aanhalingstekens aan het begin en einde van de regel voordat deze in de opdrachtregel wordt ingevoegd.

Stap 5

Druk op enter en de DOS-emulator zal het gewenste programma starten.

Aanbevolen: