Een Hernoemd Bestand Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Hernoemd Bestand Herstellen
Een Hernoemd Bestand Herstellen

Video: Een Hernoemd Bestand Herstellen

Video: Een Hernoemd Bestand Herstellen
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

Veel bestanden, meestal aangepaste, kunnen zonder problemen worden hernoemd. Maar soms doet zich een situatie voor wanneer het hernoemen van een bestand leidt tot verstoringen in de werking van programma's of het besturingssysteem. In dit geval moet u de oorspronkelijke bestandsnaam herstellen.

Een hernoemd bestand herstellen
Een hernoemd bestand herstellen

instructies:

Stap 1

Hernoemingsproblemen treden meestal op in twee gevallen: wanneer de oorspronkelijke bestandsnaam nodig is voor een programma of besturingssysteem, en wanneer de extensie wordt geschonden. Dit laatste gebeurt wanneer de weergave van extensies op de computer is uitgeschakeld.

Stap 2

Om de weergave van extensies in te schakelen, opent u een station of map, selecteert u in het menu "Extra" - "Mapopties" - "Bekijken". Haal het vinkje weg naast 'Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen'. Klik OK. Nu kunt u alle bestandsextensies zien.

Stap 3

Onthoud welke extensie het hernoemde bestand had en herstel het. Voor uitvoerbare bestanden is dit meestal de extensie *.exe, voor documenten - *.doc of *.txt. Foto's hebben meestal de extensie *.jpg, muziekbestanden - *.mp3. Als het probleem te maken had met een onjuist gewijzigde extensie, wordt het bestand opnieuw gestart. Laat in de toekomst bij het hernoemen van bestanden de extensie intact.

Stap 4

Als het wijzigen van de bestandsnaam ertoe heeft geleid dat een programma niet meer werkt, let dan op het weergegeven bericht - het bevat meestal de naam van een bestand dat het programma niet kan vinden. Als u weet welk bestand is gewijzigd, kunt u het gemakkelijk terugbrengen naar de oorspronkelijke vorm.

Stap 5

Belangrijke systeembestanden kunnen meestal niet worden hernoemd of gewijzigd, en het besturingssysteem verhindert dit. Maar ze kunnen worden gewijzigd door op te starten vanaf een ander besturingssysteem of door de Live-cd te gebruiken. Als de aangebrachte wijzigingen een negatieve invloed hebben op de werking van de computer - hij weigert bijvoorbeeld helemaal op te starten, moet u de originele bestanden op dezelfde manier retourneren. Vergeet niet om kopieën te maken van belangrijke bestanden voordat u ze wijzigt.

Stap 6

Als u enkele belangrijke systeembestanden hebt kunnen hernoemen of verwijderen en het besturingssysteem weigert correct te werken, en de originele versies van de bestanden zijn niet bewaard gebleven, probeer dan de bestanden te herstellen van de installatieschijf. Start hiervoor de Windows-installatie, wacht tot het bericht verschijnt: "Als een van de volgende exemplaren van Windows XP is beschadigd, kan het installatieprogramma proberen het te repareren."

Stap 7

Druk op R, het proces van het herstellen van de originele bestanden zal beginnen. Uw gegevens worden niet beïnvloed door dit proces. Na het einde van het herstel, start u de computer opnieuw op, het besturingssysteem wordt hersteld.

Aanbevolen: