Hoe Een Verwijderd Bestand Te Herstellen: Een Complete Gids

Inhoudsopgave:

Hoe Een Verwijderd Bestand Te Herstellen: Een Complete Gids
Hoe Een Verwijderd Bestand Te Herstellen: Een Complete Gids

Video: Hoe Een Verwijderd Bestand Te Herstellen: Een Complete Gids

Video: Hoe Een Verwijderd Bestand Te Herstellen: Een Complete Gids
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, April
Anonim

Dit is de meesten van ons bekend. Je verwijdert het bestand, en dan realiseer je je dat je het tevergeefs hebt gedaan en moet je het teruggeven. Deze gids behandelt verschillende tools voor het grondig herstellen van verwijderde bestanden.

Hoe een verwijderd bestand te herstellen: een complete gids
Hoe een verwijderd bestand te herstellen: een complete gids

instructies:

Stap 1

Ga eerst naar de "Prullenbak" en probeer het gewenste bestand te vinden. Als u veel bestanden in uw "Prullenbak" heeft, kunt u zoeken met behulp van het vak "Zoeken" in de rechterbovenhoek van het scherm. U kunt ook met de rechtermuisknop op het vensterscherm klikken en Sorteren selecteren in het vervolgkeuzemenu. De eenvoudigste manier om dit te doen is op datum.

Stap 2

Als het bestand is opgeslagen in cloudservices zoals Dropbox, Google Drive of SkyDrive, logt u in op uw account en controleert u de prullenbak. Het bestand van daaruit kan worden hersteld.

Stap 3

Als u niet zeker weet of het bestand daadwerkelijk door u is verwijderd, gebruikt u het hulpprogramma Zoeken dat beschikbaar is in het menu Start. Als het bestand om welke reden dan ook naar een andere locatie is verplaatst, kunt u het vinden.

Stap 4

Om uw belangrijkste bestanden veilig te houden, moet u er regelmatig een back-up van maken. Windows heeft ingebouwde back-uptools om u bij deze taak te helpen. Ga naar de map met het bestand, klik er met de rechtermuisknop op en kies "Vorige versies herstellen". Bestandsback-ups kunnen worden bekeken door op de knop "Openen" te klikken.

Deze functie is niet standaard ingeschakeld in Windows 8. Schakel het daarom in als u op een computer met dit besturingssysteem werkt.

Stap 5

Om verwijderde bestanden te herstellen, kunt u een speciaal programma genaamd Recuva gebruiken. Gebruik deze applicatie om uw harde schijf te scannen op verwijderde bestanden en, als u degene kunt vinden die u nodig heeft, deze te herstellen.

Stap 6

Als de benodigde gegevens, per ongeluk verwijderd, van bijzondere waarde zijn voor u of uw bedrijf, neem dan contact op met een professioneel serviceteam. Doe het volgende voordat u dit doet: zet uw computer onmiddellijk uit (hoe langer deze werkt, hoe meer gegevens er naar de harde schijf worden geschreven en hoe kleiner de kans dat u het verwijderde document kunt herstellen).

Aanbevolen: