Een Bestand Op Een Cd Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Bestand Op Een Cd Herstellen
Een Bestand Op Een Cd Herstellen

Video: Een Bestand Op Een Cd Herstellen

Video: Een Bestand Op Een Cd Herstellen
Video: How To Recover Deleted Files Free From Recycle Bin,CD,Pen Drive,PC ,Laptop 2024, Mei
Anonim

Bij langdurige opslag van cd's, blootstelling aan zonlicht of opslag van cd's in de buurt van verwarmingsbatterijen, kan er gedeeltelijk informatie verloren gaan. Er treedt ook verlies op bij krassen of wrijven over het oppervlak van de schijf waarop gegevens zijn opgenomen. Maar zelfs in dergelijke gevallen is er een mogelijkheid om verloren bestanden te herstellen.

Hoe een bestand op een CD te herstellen
Hoe een bestand op een CD te herstellen

Noodzakelijk

  • - CD Speler;
  • - programma voor het herstellen van bestanden van cd.

instructies:

Stap 1

Ontdek hoe erg de schijf is beschadigd. Hiervoor kunt u verschillende schijfdiagnoseprogramma's gebruiken (bijvoorbeeld Non Stop Copy). Deze stap kan worden overgeslagen als krassen, schilfers en schaafwonden visueel duidelijk zichtbaar zijn op de opgenomen kant van de schijf.

Stap 2

Begin met het herstellen van de foutieve bestanden met schijfherstelsoftware. Als alternatief kunt u de volgende programma's gebruiken: Akol, CD Recovery Toolbox Free, Max Data Recovery.

Stap 3

Bepaal hoe goed het herstel is gegaan. Als de bestanden goed zijn hersteld, is de klus geklaard. Indien slecht, ga dan naar stap 4.

Stap 4

Verwijder stof en afdrukken. Hiervoor is het aan te raden een schone, droge, zachte doek te gebruiken. De beste optie is katoen. Veeg met weinig of geen kracht van het midden van de schijf naar de rand. Gebruik geen benzine, aceton of andere oplosmiddelen om negatieve reacties met het schijfoppervlak te voorkomen.

Stap 5

Herstel schijftransparantie. Om dit te doen, polijst het oppervlak. In dit geval is het verschijnen van nieuwe microkrassen echter onvermijdelijk. Aangezien longitudinale krassen gevaarlijk zijn voor de schijf, moet het polijsten worden uitgevoerd in een richting dwars op de schijfsporen, dat wil zeggen langs de straal. In plaats van polijsten kunt u goy-pasta gebruiken die is opgelost in kerosine of terpentine, evenals tandpasta die in gelijke delen is opgelost met water.

Stap 6

Vul de krassen in. We raden het gebruik aan van Pronto-poetsmiddel op basis van was. Breng een kleine hoeveelheid polish aan op de kras en wrijf met een zachte doek zodat de was de kras opvult en eventuele breking daar verwijdert. Deze actie moet bij alle krassen worden uitgevoerd. Dan is het direct aan te raden om een kopie van de schijf te maken, want binnen 5-7 dagen is de schijf weer onleesbaar.

Aanbevolen: