Hoe Het Ip Van De Modem Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Ip Van De Modem Te Bepalen
Hoe Het Ip Van De Modem Te Bepalen

Video: Hoe Het Ip Van De Modem Te Bepalen

Video: Hoe Het Ip Van De Modem Te Bepalen
Video: iPhone: hoe stel ik een statisch IP-adres in 2024, Mei
Anonim

U hebt een ADSL-modem geïnstalleerd waarmee u verbinding maakt met uw internetprovider. U moet de modeminstellingen wijzigen. Om dit te doen, moet u, zoals u weet, verbinding maken met de modem via het IP-adres. Als u het adres bent vergeten, vindt u hierover informatie op uw computer.

Hoe het ip van de modem te bepalen
Hoe het ip van de modem te bepalen

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de modem is ingeschakeld en is aangesloten op de netwerkkaart van uw computer. Probeer verbinding te maken met de modem op het standaardadres. Het moet vermeld staan in de handleiding van de modem of in het contract met je provider, als je de modem van hem hebt gekregen.

Stap 2

Als het adres niet kan worden gevonden, neem dan aan dat het IP-adres van de modem 192.168.1.1 is. Dit is het standaardadres dat is ingesteld door de fabrikanten van de overgrote meerderheid van deze apparaten. Start uw browser, typ het adres in. Als je het goed hebt geraden, wordt er verbinding gemaakt met de modem en wordt het venster met modeminstellingen geopend in de browser. Maar zo gaat het niet altijd.

Stap 3

Probeer via de opdrachtregel informatie over het IP-adres van uw modem te krijgen. Klik op de knop "Start", selecteer "Uitvoeren". Typ in het geopende venster cmd (alle Latijnse letters), klik op "OK". Er wordt een zwart consolevenster geopend om vanaf de opdrachtregel met het besturingssysteem te communiceren. Afhankelijk van de situatie kunnen verschillende teams u helpen. Het kost veel tijd om met de situatie om te gaan, en het is niet nodig. Het is gemakkelijker om commando's te typen en te zien of het werkte of niet. Alle letters in de opdrachten zijn in het Latijn, u hoeft geen aanhalingstekens te typen. De commando's zijn veilig, ze vragen alleen om de uitvoer van informatie, zonder iets te veranderen.

Stap 4

Typ "arp -a" en druk op Enter. Als de volgende regels op het scherm verschijnen:

Interface: 192.168.1.2 --- 0x2

IP-adres Fysiek adrestype

192.168.1.1 00-1f-a4-7b-77-2c dynamisch

dan zijn de cijfers aan het begin van de derde regel het gewenste IP-adres van uw modem.

Stap 5

Typ "ipconfig / all" en druk op Enter. Er verschijnen veel regels met verschillende informatie op het scherm:

IP configureren voor Windows

Computernaam: home-5q1i4841r5

Standaard gateway: 192.168.1.1

U hebt de standaard gateway-lijn nodig - deze zal hoogstwaarschijnlijk het IP-adres van uw modem bevatten.

Stap 6

Probeer na ontvangst van het adres opnieuw verbinding te maken met de modem via de browser, zoals in stap 1, en wijzig de instellingen.

Aanbevolen: