Hoe Windows XP Volledig Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows XP Volledig Te Verwijderen
Hoe Windows XP Volledig Te Verwijderen

Video: Hoe Windows XP Volledig Te Verwijderen

Video: Hoe Windows XP Volledig Te Verwijderen
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, April
Anonim

Wanneer u een besturingssysteem opnieuw installeert, moet u de vorige versie zorgvuldig verwijderen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen en elke gebruiker kan de juiste optie voor zichzelf kiezen.

Hoe Windows XP volledig te verwijderen
Hoe Windows XP volledig te verwijderen

Noodzakelijk

  • - Windows-installatieschijf;
  • - extra computer.

instructies:

Stap 1

In een situatie waarin u het besturingssysteem Windows XP moet verwijderen zonder een nieuwe versie van het besturingssysteem te installeren, is het raadzaam een extra computer te gebruiken. Verwijder de harde schijf met Windows XP geïnstalleerd uit de systeemeenheid.

Stap 2

Sluit hem aan op een andere computer, zodat hij als secundaire harde schijf fungeert. Zet de tweede pc aan. Wacht tot het laden van het besturingssysteem is voltooid.

Stap 3

Open het menu Deze computer. Klik met de rechtermuisknop op de partitie van uw schijf waarop het besturingssysteem Windows XP is geïnstalleerd. Selecteer "Formaat". Start het proces van het opschonen van de systeempartitie.

Stap 4

Als je geen tweede computer bij de hand hebt, verwijder dan Windows XP tijdens of na de installatie van het nieuwe besturingssysteem. Plaats de installatieschijf in het station. Start dit proces.

Stap 5

Als u een andere versie van Windows XP installeert, selecteert u de schijfpartitie waarop het oude besturingssysteem is geïnstalleerd en drukt u op de F-knop om het formatteringsproces te starten. Ga verder met het installeren van het nieuwe besturingssysteem in deze sectie.

Stap 6

Als u een nieuw besturingssysteem op een andere partitie moet installeren, volg dan dit proces zonder toevlucht te nemen tot aanvullende instellingen. Nadat u het geïnstalleerde besturingssysteem hebt gestart, opent u het menu "Deze computer". Herhaal het algoritme beschreven in de derde stap.

Stap 7

Wanneer u Windows Vista of Seven installeert, verwijder dan het oude besturingssysteem tijdens het installatieproces van de bovengenoemde systemen. Wacht terwijl het installatieproces begint met het selecteren van een partitie.

Stap 8

Klik op de knop Schijfinstallatie. Markeer de partitie van de harde schijf waarop Windows XP is geïnstalleerd. Klik op de knop "Formaat". Selecteer na het voltooien van dit proces een geschikte partitie en installeer het nieuwe besturingssysteem erop.

Aanbevolen: