Hoe Een Stuurprogramma Volledig Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Stuurprogramma Volledig Te Verwijderen
Hoe Een Stuurprogramma Volledig Te Verwijderen

Video: Hoe Een Stuurprogramma Volledig Te Verwijderen

Video: Hoe Een Stuurprogramma Volledig Te Verwijderen
Video: How To Remove Old Device Drivers From Windows 10 2024, April
Anonim

Een stuurprogramma is een set bestanden die is gecompileerd in een programma voor een specifiek apparaat. Dit programma geeft, indien correct geïnstalleerd en in overeenstemming met de fabrikant en het model van het apparaat waarvoor het stuurprogramma is bedoeld, Microsoft Windows toegang tot het apparaat. Zonder stuurprogramma's worden de meeste moderne apparaten niet herkend door Windows.

Hoe een stuurprogramma volledig te verwijderen
Hoe een stuurprogramma volledig te verwijderen

instructies:

Stap 1

In sommige situaties, bijvoorbeeld bij het verwijderen van een intern apparaat of wanneer twee apparaten met dezelfde functie in conflict zijn, of bij het bijwerken van stuurprogramma's, moet u het oude stuurprogramma voor deze hardware uit het besturingssysteem verwijderen.

Het verwijderen van stuurprogramma's vindt plaats in de apparaatbeheermanager. Om naar apparaatbeheer te gaan, start u het "Configuratiescherm" via het hoofdmenu "Start" of in de map "Deze computer". Selecteer de weergavemodus "kleine pictogrammen" of "grote pictogrammen" in het configuratiescherm dat verschijnt en selecteer "Apparaatbeheer" uit de snelkoppelingen die worden aangeboden om te starten.

Stap 2

Om het navigeren door de hardware te vergemakkelijken, zijn in Apparaatbeheer alle apparaten geordend op categorie. Selecteer in de coördinator die verschijnt het apparaat waarvan u de stuurprogramma's permanent wilt verwijderen, bijvoorbeeld de videokaart bevindt zich in de categorie "Videoadapters". Klik nu met de rechtermuisknop op het apparaat en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.

Stap 3

Ga in het eigenschappenvenster dat verschijnt naar het tabblad "Driver" en klik op de onderste knop "Verwijderen". Dialoogvensters kunnen op het scherm verschijnen, afhankelijk van het apparaat waarvoor u de stuurprogramma's verwijdert. Wanneer u op het scherm wordt gevraagd om de volledige verwijdering van het stuurprogramma te bevestigen, klikt u op "Ja" of "OK".

Aanbevolen: