Hoe De Start-knop Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Start-knop Te Herstellen
Hoe De Start-knop Te Herstellen

Video: Hoe De Start-knop Te Herstellen

Video: Hoe De Start-knop Te Herstellen
Video: HELP MIJN SCOOTER START NIET | VOL GAS MET JOEY 2024, Mei
Anonim

De absolute meerderheid van de gebruikers opent het hoofdmenu van het Windows-besturingssysteem door op de knop "Start" te klikken, dus de afwezigheid op de gebruikelijke plaats is een onaangename verrassing. De redenen kunnen verschillend zijn, sommige kunnen binnen enkele seconden zonder problemen worden geëlimineerd, andere kunnen ernstigere gevolgen hebben.

Hoe de Start-knop te herstellen
Hoe de Start-knop te herstellen

instructies:

Stap 1

Druk op de linker of rechter WIN-toets. Het openen van het hoofdmenu als gevolg van deze actie betekent dat de reden voor het ontbreken van de "Start"-knop ligt in het wijzigen van de positie of hoogte van de taakbalk waarop deze knop is geplaatst.

Stap 2

Als je door op WIN te drukken niet de knoppen en taakbalk ziet, maar slechts één menu, zoek dan naar een smalle strook aan de rand van het scherm. Deze strip wordt de taakbalk, waarvan de hoogte tot het uiterste is beperkt. Beweeg de muiscursor over deze strip, druk op de linkerknop en sleep het paneel naar zijn normale grootte.

Stap 3

Als, wanneer u op WIN drukt, zowel de taakbalk als de Start-knop zichtbaar zijn, samen met het hoofdmenu, klikt u met de rechtermuisknop op de knop. Er verschijnt een contextmenu waarin u het item "Eigenschappen" moet selecteren en in het instellingenvenster dat wordt geopend, schakelt u het selectievakje uit naast de inscriptie "De taakbalk automatisch verbergen". Klik vervolgens op de knop "OK" om de wijzigingen vast te leggen.

Stap 4

Als het indrukken van WIN geen effect heeft en er geen snelkoppelingen zijn in het hele bureaublad, dan is dit een teken dat Windows Verkenner niet werkt. Deze applicatie is niet alleen een bestandsbeheerder, maar zorgt ook voor de bediening van de grafische interface van het besturingssysteem. Probeer Verkenner opnieuw te starten. Om dit te doen, drukt u op CTRL + alt="Afbeelding" + Delete om Taakbeheer te openen.

Stap 5

Ga naar het tabblad "Processen" en zoek in de kolom "Naam afbeelding" naar de naam explorer.exe - dit is Explorer. Misschien is dit programma "vastgelopen" - in dit geval moet het eerst worden afgesloten. Als er een dergelijk proces is, klik er dan met de rechtermuisknop op en selecteer Proces beëindigen. Als deze regel niet aanwezig is, is deze al voltooid zonder uw tussenkomst.

Stap 6

Keer terug naar het tabblad Toepassingen en klik op de knop Nieuwe taak in de rechterbenedenhoek om een dialoogvenster met de titel Nieuwe taak maken te openen.

Stap 7

Typ verkenner in het invoerveld en klik op de knop OK. Op deze manier start u Windows Verkenner en herstelt het de normale werking van de taakbalk samen met de "Start"-knop.

Stap 8

Als Explorer niet start, of als het de normale werking van alle elementen op het bureaublad niet herstelt, dan is het systeembestand explorer.exe blijkbaar beschadigd of ontbreekt. Dit gebeurt meestal als gevolg van een virus op uw computer. In dit geval is het beter om contact op te nemen met een specialist om het virus te identificeren en de gevolgen van zijn acties te elimineren. U kunt gespecialiseerde webbronnen raadplegen.

Aanbevolen: